free download 78 travel guides written by experts

Noutati de weekend la TVR 1

Vineri, 5 octombrie, ora 17.15

Acces la succes

Moderator: Iuliana Marciuc

Unul dintre pilonii grilei de toamnă a TVR 1, tronsonul de access prime-time, conţine emisiuni de interes general, cu discuţii lejere, dar captivante. Una dintre emisiunile care debutează în această săptămână este Acces la succes, emisiune moderată de Iuliana Marciuc, care îşi propune să prezinte telespectatorilor două poveşti de viaţă, în competiţie pentru un model de succes. Pe scurt, două persoane cu notorietate, cunoscute prin succesul lor profesional, îşi dezvăluie reţetele succesului lor, dar şi preţul plătit pentru a-l obţine. Rezultatul – două poveşti de viaţă, spuse la modul cel mai atractiv, asezonate cu „cărţi de vizită” filmate, cu intervenţii din partea publicului din platou sau cu intervenţii telefonice ale telespectatorilor, care vor putea dialoga cu oamenii de succes prezenţi în emisiune, posibile modele pentru ei. Mai mult, pe lângă vedetele cunoscute, prezente în mod obişnuit pe ecrane sau în paginile ziarelor, telespectatorii pot descoperi oameni care nu apar în prim-planul monden, dar ale căror poveşti de viaţă şi ale căror evoluţii profesionale, sociale sau financiare sunt fascinante.

În prima ediţie, cea din 5 octombrie, Ilie Dumitrescu şi Mihaela Nicola ne dezvăluie cum au ajuns să aibă… acces la succes. Un fost sportiv, acum important om de afaceri, şi un specialist în comunicare şi relaţii publice concurează pentru trofeul emisiunii, primit în urma voturilor telespectatorilor prin SMS. Nu rataţi întâlnirea de vineri cu Iuliana Marciuc şi invitaţii ei, la TVR 1, pentru a vă alege modelul de succes!

 

Vineri, 5 octombrie, ora 20.15

O dată-n viaţă

Prezintă: Iuliana Tudor

TVR introduce în grila de toamnă emisiunea O dată-n viaţă, un concurs de divertisment, cu teme în special din zona cântecului şi dansului popular. Difuzată vineri seara, de la 20.15, şi prezentată de Iuliana Tudor, competiţia va aduce împreună oameni cunoscuţi: actori, sportivi, creatori sau creatoare de modă, oameni de afaceri sau muzicieni, din diferite regiuni ale ţării, care să abordeze folclorul cu talent şi şarm.

Emisiunea va combina cântecul, dansul şi umorul popular, iar concurenţii vor trebui să facă faţă, printre altele, unui duet cu o vedetă a cântecului popular. Ce mai trebuie ştiut este că, dintre mai multe probe de concurs puse „la bătaie” de către echipa de producţie, concurenţii vedete vor trebui să îşi aleagă patru în care să îşi demonstreze talentul.

Pe lângă programul de divertisment pe care îl oferă, emisiunea are şi o componentă socială: telespectatorilor li se vor prezenta trei cazuri sociale, provenind din zonele reprezentate de concurenţi. În funcţie de evoluţia vedetelor pe scenă, publicul va avea posibilitatea să decidă câştigătorul şi, totodată, cazul care va fi soluţionat.

Prima ediţie a emisiunii îi pune faţă în faţă pe moldoveanul Marcel Pavel, „olteanul” Gabriel Coveşeanu şi munteanca Rita Mureşan. Pe lângă probele de dans, umor popular sau cântec, vom avea ocazia de a-i vedea pe cei trei invitaţi în duete cu nume mari ale folclorului românesc: Marcel Pavel îşi ia o parteneră pe măsură – Laura Lavric, Cove va încerca să se ridice la înălţimea Mariei Ciobanu, iar Rita Mureşan promite un adevărat spectacol alături de Benone Sinulescu!

Talentata Iuliana Tudor, pe care vom avea ocazia să o vedem şi în ipostaza de interpretă a melodiei emisiunii, O dată-n viaţă, aşteaptă cu nerăbdare şi optimism reîntâlnirea cu telespectatorii: „Mi-am dorit să fac şi divertisment şi consider că este una dintre cele mai mari provocări de până acum, care îmi demonstrează că TVR, cel puţin în ce mă priveşte, a ştiut să mă plaseze întotdeauna la locul potrivit, în momentul potrivit. După opt ani în care am reuşit să impunem un brand solid, prin emisiunea O vedetă… populară, îmi voi pune toată energia şi experienţa de până acum în proiectul O dată-n viaţă.”

 

Sâmbătă, 6 octombrie, ora 13.00, 14.20

Cafeneaua astrelor

Prezintă: Marius Florea Vizante

Producători: Elena Ştirbescu şi Dan Manoliu

Vizante conjunct cu astrologul Mariana Cojocaru, pe casa întâi a TVR, rezultă vedete, distracţie şi premii – cam aşa ar putea fi descrisă noua emisiune din grila de toamnă a TVR 1, Cafeneaua astrelor, semnată Dan Manoliu şi Elena Ştirbescu. Timp de 12 săptămâni, în fiecare sâmbătă, la prânz, pasionaţii de astrologie, dar şi cei care vor să petreacă două ore într-un mod foarte plăcut sunt aşteptaţi în cafeneaua lui Vizante, unde se vor întâlni cu vedete din diferite domenii şi vor afla lucruri inedite despre acestea, pe care nici măcar ele nu le cunoşteau!

Cinci personaje din aceeaşi zodie (alta în fiecare săptămână) sunt invitatele lui Vizante, pentru a descoperi ce au în comun, ce diferenţe sunt între ele şi de ce. Primele care se supun acestei „radiografii” sunt Balanţele: Luminiţa Anghel, Adrian Daminescu, Viorica Flintaşu, Andreea Răducan şi Mircea Albulescu vor păşi în Cafeneaua astrelor cu dorinţa de a afla mai multe despre ei.

În cafenea îi aşteaptă astrologul şi psihologul Mariana Cojocaru, care va face portretul fiecăruia din punct de vedere astrologic şi le va explica aceste trăsături, ca psiholog. Farmacista Iulia Preda îi va consilia cu privire la eventualele afecţiuni care pot apărea la zodia căreia îi este dedicată emisiunea şi le va oferi, atât lor, cât şi telespectatorilor din zodia respectivă, reţete naturiste de frumuseţe şi de menţinere în formă. Scriitoarea Doina Jela va face recomandări de lectură potrivite zodiei lor, dar va vorbi şi despre autori celebri, nativi ai semnului respectiv.

La fiecare întâlnire în Cafeneaua astrelor vom afla cum se îmbracă nativii dintr-o anumită zodie şi vom cunoaşte un copil cu aptitudini speciale, datorate zodiei. Cu siguranţă că toate aceste ingrediente, alături de o variantă nouă – dedicată emisiunii – a piesei „Stelele care cad”, a lui Dan Teodorescu, constituie atuuri convingătoare pentru ca nimeni să nu lipsească de la Cafeneaua astrelor, în fiecare sâmbătă, pe TVR 1.

 

Sâmbătă, 6 octombrie, ora 15.30   

Komando TVR, noul sitcom al televiziunii publice

Cu: Adriana Titieni, Xing Elena Ling, Vasile Calofir, Eduard Adam şi Florin Roşu

Realizator: Mihai Răzuş

Producător TV: Nicoleta Mocanu

Komando TVR este cea mai recentă producţie a TVR. Serialul, care va fi difuzat din 6 octombrie, de la ora 15.30, prezintă povestea a patru tineri, trei băieţi şi o fată, care doresc să se angajeze în TVR. Filmul le va urmări traseul, pas cu pas, de la desfăşurarea concursului de angajare până la toate celelalte teste la care sunt supuşi ulterior, cu bune şi rele.

O echipă avându-i în frunte pe Mihai Răzuş (realizator), Nicoleta Mocanu (producător) şi pe regizoarea Mara Manolescu s-a decis să promoveze programele televiziunii în care lucrează. O dată ideea venită, proiectul a fost propus şi a ieşit câştigător la concursul de proiecte de divertisment lansat de TVR1.

Protagoniştii seriei realizate de această echipă sunt tinerii care vor lupta pentru a rămâne în TVR după ce au trecut dificilele concursuri de intrare în TVR. Ei sunt interpretaţi de Xing Elena Ling, în rolul Angelei Petrean, Vasile Calofir, în rolul lui Ion Paciulea, Eduard Adam, care-l interpretează pe Tudorel Bujor şi Florin Roşu, în rolul lui Max Grigoroiu. Ei vor fi iniţiaţi în tainele muncii de teleast de Adriana Titieni, în rolul Ioanei Iorgulescu, o producătoare descurcăreaţă.

Vor fi surprinse bucuriile şi dezamăgirile concurenţilor, dar şi întâmplările prin care vor fi „convertiţi” la tvr-ism: rând pe rând vor învăţa cum se filmează, cum se ia sunetul, vor face editare, vor descoperi cum se fac filmările pe teren şi vor avea de înfruntat greutăţile inerente deprinderii meseriei.

 

Duminică, 7 octombrie, ora 17.10

Dănutz SRL – supermarket de divertisment

Prezintă: Dan Bittman

Dănutz SRL revine în grila de toamnă a TVR 1 cu noutăţi pentru fanii săi. Duminică, pe 7 octombrie, Dan Bittman şi ajutorul său, simpaticul italian Antonio, vă dau întâlnire într-un decor schimbat şi cu un format îmbunătăţit al emisiunii.

Prima veste bună cu care Dan Bittman reintră în casele voastre este aceea că de acum, petrecerea de duminică după-amiază va fi şi mai veselă, pentru că membrii trupei Mandinga vor fi invitaţi permanenţi! Ei vor ajuta concurenţii să interpreteze piese vechi, reorchestrate modern, şi vor oferi publicului lecţii de dans latino.

O altă noutate în supermarketul lui Dănutz este aceea că numărul concurenţilor fiecărei ediţii va creşte – de la doi, la trei. Astfel, pe 7 octombrie, lupta pentru „dănutzi” se va da între Mirabela Dauer, Cosmin Guşă şi Maria Buză, însoţită de taraful „George Pătraşcu”. Şi, ca şi cum aceste argumente nu ar fi îndeajuns pentru atractivitatea emisiunii, invitată specială în prima ediţie a toamnei este nimeni alta decât Loredana! Dacă mai adăugăm şi taraful teatrului de păpuşi „Ţăndărică” şi replicile cu scântei dintre „patronul” Dan Bittman şi bucătarul său, distracţia duminicală este garantată!

Bucuresti, 4.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *