Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noul portal pentru transparenta asigura un punct unic de contact pentru un proces decizional

deschis in cadrul Comisiei

A fost lansat un nou portal internet pentru transparență, grație căruia procesele decizionale ale Comisiei vor deveni mai deschise și mai accesibile cetățenilor, ca niciodată.

Portalul servește drept fereastră către gama largă de instrumente dezvoltate în ultimii ani, pentru a facilita monitorizarea de către public și pentru a îmbunătăți capacitatea cetățenilor de a-și exercita drepturile. Acesta oferă acces rapid și direct la informații privind:
* legislația;
* evaluările impactului;
* grupurile de experți și comitetele consultative;
* consultările;
* reprezentarea intereselor și lobby-ul;
* accesul la documente;
* beneficiarii fondurilor UE.

Vicepreședintele Maroš Šefčovič, comisar pentru relații interinstituționale și administrație, a declarat: „Comisia a condus eforturile în direcția unei mai mari deschideri și transparențe ale procesului decizional în UE. Dar mai putem îmbunătăți în continuare lucrurile.

I-am ascultat pe cei care utilizează numeroasele noastre instrumente de transparență și mulți se plâng de faptul că instrumentele sunt dispersate pe portalul de internet Europa și, uneori, sunt greu de găsit. Portalul pentru transparență regrupează toate aceste instrumente și multe alte informații, acordându-le locul central care li se cuvine.”

Pentru a asigura o utilizare cât mai ușoară a noului portal, au fost invitați să îl testeze utilizatori din diverse sectoare, inclusiv ONG-uri, media, reprezentanți ai grupurilor de interese și Parlamentul European.

Un purtător de cuvânt al Ombudsman-ului European, care, de asemenea, a testat noul site, a declarat: „…noul portal reprezintă, cu siguranță, o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește ușurința în utilizare, în comparație cu fosta pagină de internet pentru transparență. Acesta oferă o imagine de ansamblu clară și imediată a tuturor instrumentelor esențiale de asigurare a transparenței”.

Persoane de contact:
Antonio Gravili (+32 2 295 43 17)
Marilyn Carruthers (+32 2 299 94 51)

Pagini Utile

* Link-ul la portalul pentru transparență:
//ec.europa.eu/transparency/index_en.htm

Bucuresti, 07.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *