metalshow

Noul Ford Focus se lanseaza la nivel national

Romcar SRL – importatorul Ford în România – lansează astăzi noul model Ford Focus. Modelul va fi disponibil începând cu a doua zi, în toate cele 30 de showroom-uri ale reţelei de distribuitori Ford în România.

Noua generaţie Ford Focus încorporează elementele cheie ale limbajului de design kinetic, un interior îmbunătăţit, noi dotări şi tehnologii, care combină performanţele ecologice şi manevrabilitatea dinamică. “Focus nu încetează să ne surprindă. Cel mai bine vândut model Ford în Europa are deja o nouă înfăţişare, care îi va consolida cu siguranţă acest statut. Ne aşteptăm la performanţe ridicate pe piaţa românească, având în vedere că se numără printre cele mai solicitate modele din gama Ford”, a declarat Cătălin Gavra, director general Romcar.

În cei 10 ani de la lansarea iniţială a modelului Focus în 1998, au fost produse în Europa aproximativ 5 milioane de vehicule. Succesul acestui model este reflectat şi de numeroasele premii câştigate. Ford Focus este singura maşină din lume care a primit prestigiosul premiu "Maşina Anului" atât în Europa, cât şi în America de Nord şi a câştigat peste 80 de premii doar în Europa. În România, Focus are mai mult de 20000 de posesori.

Noul Focus va fi disponibil în toate cele patru variante de caroserie: trei, patru, cinci uşi şi break, iar gama de modele satisface exigenţele oricărui tip de solicitare. La nivel introductiv gama de echipare Ambiente oferă un raport confort/preţ deosebit de avantajos, fiind urmată de gama Trend care posedă mai multe dotări ce îmbunătăţesc nivelul de confort şi siguranţă. La nivelul premium de echipare noul Focus va fi disponibil în variantele Ghia şi Titanium. Pentru cei care preferă stilul clasic rafinat impus de Ghia sau pentru cei care apreciază stilul tehno-sport Titanium, vehiculele pot fi personalizate prin pachete de dotări opţionale (Comfort, Style, Business şi Sport) ce vizează necesităţile specifice ale fiecărui client.

Focus oferă acum o gamă cuprinzătoare de sisteme de propulsie pe benzină şi motorină, toate proiectate să realizeze emisii de CO2 mai reduse şi economie de carburant. Toate motoarele pe benzină Duratec au valori standard ale capacităţilor cilindrice ce variază de la 1,4 la 2,5 litri, respectiv de la 80 CP (59 kW) la 145 CP (107 kW). Motoarele Ford Duratorq TDCi pe motorină sunt disponibile în variantele 1.6, 1.8 şi 2.0 litri, ce asigură puteri de 110 CP, 115 CP şi respectiv 136 CP. Iubitorii de performanţă pot opta şi pentru motorul de 2,5 litri disponibil doar pe modelul Focus ST.

Preţurile de vânzare – fără TVA – pentru noul model încep de la 10725 euro pentru gama Ambiente, 11350 euro pentru gama Trend, 13520 euro pentru gama Ghia şi de la 13270 euro pentru gama Titanim.

Bucuresti, 26.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *