metalshow

High Performance Computing – o provocare pentru

dezvoltatorii de soft din lume

Cel de-al treilea eveniment Agora Technology Conferences prezintă soluţii pentru calculatoare de înaltă performanţă pe 26 martie 2008 la Bucureşti

CIO COUNCIL şi Agora Media organizează conferinţa „High Performance Computing”, care va avea loc miercuri, 26 martie 2008, la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, începând cu ora 09:30.

Cel de-al treilea eveniment Agora Technology Conferences (ATC) se adresează persoanelor de decizie şi directorilor IT din marile companii din România, companii cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro, directorilor de IT din Administraţia Publică Centrală, dar şi conducerilor universităţilor interesate de realizarea unor laboratoare de cercetare şi analiză de înaltă performanţă. HPC, sau high performance computing, defineşte uzul sistemelor de calcul de mare putere, fie sub forma supercomputerelor, fie sub cea a reţelelor mari de calculatoare. Iniţial folosit aproape exclusiv pentru domeniul cercetării ştiinţifice, termenul a ajuns actulamente să fie aplicat tot mai mult în mediul de afaceri şi în sectorul guvernamental, mai ales pentru bazele mari de date, aplicaţii critice pentru reţele mari şi procesare în timp real de tranzacţii numeroase.

Microsoft România, Intel, Dell şi Bull vor prezenta soluţii, servicii şi provocări pentru sistemele informatice de înaltă performanţă, care trebuie să proceseze rapid o mulţime de date. Prezentările şi dezbaterile din cadrul conferinţei se vor axa pe conceptele şi soluţiile IT&C de ultimă oră legate de nevoile acestor companii de a obţine rapid răspunsuri pentru a putea lua decizii.

Călin Rangu, Vicepreşedinte CIO COUNCIL, declară: „Trăim într-o lume care se schimbă din ce în ce mai repede, într-o lume în care trebuie să procesăm cantităţi tot mai mari de informaţie. Puterea de calcul este esenţială şi a investi, la timp, în soluţia potrivită poate reprezenta un important avantaj competitiv. România a făcut câţiva paşi importanţi şi are toate şansele să devină un centru de procesare regional. Pe această direcţie credem că această conferinţă este cât se poate de oportună.”

„Cu puţin timp în urmă o conferinţă HPC în România ar fi sunat destul de exotic, din acest motiv cei interesaţi de acest subiect trebuiau să se deplaseze în afara graniţelor, la câteva ore de zbor. Ne bucură faptul că piaţa locală evoluează rapid, că România are deja câteva proiecte HPC şi că putem avea astăzi o astfel de conferinţă şi la noi.”, spune Romulus Maier, Director General Agora Media S.A.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, portalul acasa.ro, eWeek România, Agora News, PC Magazine şi Channel Partner România.

Despre ATC
Conferinţele de Tehnologie Agora (ATC) reprezintă o suită de conferinţe menite a prezenta soluţii concrete pentru administraţia publică centrală şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom, utilităţi şi marile companii. ATC vor fi organizate în Bucureşti împreună cu instituţii ale statului, cum ar fi MCTI, ASSI sau cu organizaţii de profil, cum este CIO Council.
Publicul ţintă ATC sunt directori de IT, Chief Information Officers, persoane de decizie, persoane care stabilesc bugetele de achiziţii în marile corporaţii.
Conferinţele ATC sunt organizate în parteneriat cu revista eWeek România, numărul revistei care precede conferinţa fiind dedicat temei respective.

Despre CIO Council
CIO COUNCIL este o structură de promovare şi susţinere a celor mai bune practici internaţionale, de pe poziţii de independenţă şi echidistanţă faţă de furnizorii de produse şi servicii de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC). Rolul asociaţiei CIO COUNCIL este acela de a susţine profesionalizarea pieţei româneşti, de a susţine profesioniştii români pentru a accede în aceste poziţii şi de a dovedi calităţile necesare. CIO COUNCIL a devenit un partener apreciat al marilor organizatori de conferinţe datorită valorii adăugate pe care o aduce, a independenţei opiniilor, a echidistanţei şi a expertizei profesionale. În acest sens asociaţia se bucură de colaborarea Institutului Bancar Roman, IDG, FinMedia şi din acest an cu grupul Agora Media.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.ciocouncil.ro .

Despre Agora Media
Agora Media S.A. este un trust de presă specializat pe tehnologia informaţiei, comunicaţii şi afaceri, având în portofoliu atât revistele tipărite (PC Magazine Romania, eWeek România, Channel Partner România) cât şi în format electronic CD, DVD şi on-line. Un alt domeniu în plină dezvoltare îl reprezintă conferinţele: conferinţele business-to-business din ţară “SolePAD”, conferinţele business-to-business din Bucureşti “ATC” şi conferinţa internaţionala Open Source/Free Software “eLiberatica”.

Bucuresti, 26.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *