metalshow

Nokia si Orange demareaza

o colaborare în domeniul platformelor software
Platforma aleasă este S60 (bazată pe sistemul de operare Symbian)

Espoo, Finlanda – Nokia Corporation a anunţat  începutul unei colaborări cu Orange, având ca scop facilitarea personalizării dispozitivelor şi consolidarea rolului dispozitivelor S60 în portofoliul de terminale Orange.

Colaborarea se va axa pe dezvoltarea unui pachet software adaptat la necesităţile Orange, care să vină în completarea software-ului S60 Symbian, precum şi pe accelerarea procesului de personalizare a dispozitivelor Orange. Atingerea acestor obiective le va aduce beneficii şi producătorilor de dispozitive S60, prin îmbunătăţirea eficienţei de cost şi prin micşorarea perioadei de dezvoltare şi pregătire pentru lansare a produselor. Pe lista activităţilor comune se va regăsi crearea de sinergii între calendarele de lucru S60 şi Orange, dar şi cooperarea cu organizaţia Orange Partner şi cu Forum Nokia (programul global pus la dispoziţia dezvoltatorilor de către Nokia) pentru testarea de produse software personalizate pentru Orange şi pentru dezvoltarea de aplicaţii.

“Această colaborare se încadrează în strategia Signature a companiei Orange, axată pe furnizarea unei experienţe de utilizare care să fie unitară la nivelul întregului nostru spectru de dispozitive”, a declarat Yves Maitre, Vicepreşedinte, Devices, Orange. “Datorită colaborării cu Nokia şi S60, procesul nostru de personalizare va deveni mai unitar şi mai eficient. De această colaborare vor beneficia atât producătorii de terminale, cât şi utilizatorii, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi prin micşorarea duratelor de dezvoltare şi pregătire pentru lansare a produselor.”

“Această colaborare este o nouă dovadă a relaţiei strânse pe care o avem cu Orange,” a declarat Matti Vänskä, Vicepreşedinte, Mobile Software Sales & Marketing, Nokia. "Ea demonstrează, de asemenea, capacitatea software-ului S60 de a satisface cerinţele cele mai diverse şi consolidează poziţia pe piaţă a acestui produs. În plus, acest parteneriat atestă rolul pe care îl are platforma S60 bazată pe sistemul de operare Symbian în crearea de dispozitive noi şi vine să încurajeze inovaţia în rândul dezvoltatorilor de software.”

Conform studiului realizat de compania Canalys (iulie, 2006), S60 este lider incontestabil al segmentului de software pentru telefoane inteligente, cu o cotă de peste 50% din piaţa globală. Nokia, de exemplu, a livrat până acum peste 70 de milioane de dispozitive S60. Până în acest moment, au fost lansate pe piaţă 44 de dispozitive bazate pe S60 şi pe sistemul de operare Symbian, dintre care 15 se bazează pe S60 3rd Edition.

Despre S60
Bazată pe sistemul de operare Symbian, platforma S60 este software-ul numărul 1 în lume pentru telefoane inteligente, licenţa sa fiind deţinută de cei mai importanţi producători de pe piaţa telefoanelor mobile. Flexibilitatea platformei S60 permite utilizarea a diverse configuraţii software şi variante de design hardware. Această calitate a platformei S60 este demonstrată de numărul extins de dispozitive S60 deja disponibile pe piaţă. Prin interfaţa sa cu utilizatorul, distinsă cu premii, suportul extins pentru noi servicii mobile şi potenţialul de inovaţie pentru soluţii dezvoltate în parteneriat, S60 constituie o oportunitate de afaceri deschisă şi scalabilă pentru operatorii de telefonie mobilă şi pentru dezvoltatori. Pentru informaţii suplimentare despre S60 şi despre comunitatea S60, vă rugăm să vizitaţi www.s60.com.

Bucuresti, 6.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *