bucharest tech week 2021

Nokia a inceput pregatirile pentru constructia fabricii de la Cluj

Nokia a anunţat astăzi debutul pregătirii lucrărilor pentru noua sa facilitate de producţie de dispozitive mobile din judeţul Cluj, România. Fabrica din Cluj va fi cea de-a unsprezecea facilitate de producţie a companiei, la nivel mondial. Nokia estimează o investiţie de 60 de milioane EUR pentru acest demers.
Steagurile României şi ale companiei Nokia au fost ridicate pentru a marca în mod oficial demararea lucrărilor, în prezenţa domnilor Marius Nicoară, Preşedintele Consiliului Local Cluj, Emil Boc, Primarul oraşului Cluj-Napoca şi a domnului Raimo Puntala, Senior Vice President Nokia pentru Operaţiuni şi Logistică, precum şi în prezenţa altor oaspeţi de onoare din cadrul Consiliului Local Cluj, din comuna Jucu şi din Cluj-Napoca.

În deschiderea evenimentului oficial, organizat pentru a marca debutul lucrărilor, domnul Raimo Puntala, Senior Vice President Nokia pentru Operaţiuni şi Logistică, a subliniat importanţa pe care o au activităţile de la Cluj-Napoca pentru Nokia. De asemenea, Domnia Sa a ţinut să mulţumească autorităţilor naţionale şi locale pentru sprijinul acordat şi pentru rolul cheie pe care l-au avut în transformarea în realitate a investiţiei Nokia de la Cluj.

“Vom asista la o schimbare semnificativă a acestui peisaj. Acest câmp deschis urmează să se transforme într-o zonă industrială puternic tehnologizată. Compania Nokia este mândră de faptul că va deveni un investitor cheie şi unul din principalii angajatori din această regiune,” a declarat domnul Puntala în cadrul ceremoniei. “Data de 29 iunie marchează, de asemenea, debutul procesului nostru de recrutare. În cadrul târgului de locuri de muncă de la Cluj-Napoca, care are loc astăzi, aşteptăm candidaţi din întreaga regiune, interesaţi să lucreze în cadrul companiei Nokia,” a adăugat Domnia Sa.

Decizia de a construi o nouă fabrică în România este reflectarea puternicei creşteri de volume, înregistrată de Nokia la nivel global precum şi a creşterii cererii de terminale mobile în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Se estimează că producţia va începe în prima jumătate a anului 2008. Nokia a prevăzut ridicarea graduală a fabricii şi recrutarea a aproximativ 500 de angajaţi până la sfârşitul anului 2007.

În prezent, Nokia deţine 10 fabrici de dispozitive mobile în nouă ţări. Nokia îşi dezvoltă continuu reţeaua sa de producţie, pentru a creşte competitivitatea şi pentru a asigura servicii de logistică excelente clienţilor săi. În 2006, Nokia a încheiat procesul de extindere la fabrica sa Reynosa din Mexico şi la fabrica Dongguan din China. De asemenea, şi-a consolidat activităţile de producţie la fabrica Chennai din India. În Europa, Nokia are deja facilităţi de producţie la Bochum în Germania, la Komarom în Ungaria şi la Salo în Finlanda.

Bucuresti, 29.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *