metalshow

Noi aparitii la Editura Vremea

Vă prezentăm două noutăţi ale editurii noastre.

Maria‑Pia Castaing

Poveşti de catifea

Maria‑Pia Castaing s‑a născut în România, în 1922, la Turnu‑Severin. La 15 ani s‑a mutat la Bucureşti. Licenţiată în Litere – filologie modernă şi Istoria Artelor – s‑a căsătorit în 1943. În 1972, se hotărăşte, împreună cu soţul ei, să rămână la Paris, unde devin cetăţeni francezi.

La pensie, se retrag la Versailles, unde locuiesc şi acum.
Cartea conţine cinci proze scurte, unele cu caracter autobiografic. Poveştile de catifea îmbină  fantezia cu amintirea într‑un discurs narativ unde gingăşia sentimentelor şi delicateţea scenelor sunt menite să atragă la lectură copiii şi adolescenţii.

Simon R. Green
Tânguirea Privighetorii

Traducere de Sorana Graziella Cornea

În Zona Întunecată, tărâmul ascuns în inima Londrei unde e întotdeauna noapte şi unde se întâmplă lucrurile cu adevărat sălbatice, detectivul John Taylor trebuie s‑o găsească pe Rossignol (Privighetoarea), o tânără cântăreaţă care a căzut sub vraja nemilosului cuplu Cavendish, impresarii ei. Cândva Privighetoarea cânta doar cântece vesele şi ritmate, însă acum acestea sunt atât de melancolice, încât mulţi dintre cei care vin la concertele ei se sinucid. Taylor încearcă să o găsească pe Sylvia Sin, o altă divă din Caliban Club, care beneficiase de serviciile de impresariat ale soţilor Cavendish, pentru a o salva pe Privighetoare din ghearele lor. Pentru a dezlega, însă, misterul ce o înconjoară pe cântăreaţă, va trebui să‑i asculte trilurile aducătoare de moarte şi să le supravieţuiască…

Simon Richard Green (n. 1955) este considerat unul din cei mai importanţi autori SF şi fantasy. Seria Zona Întunecată cuprinde până acum opt volume şi două povestiri, publicate între 2003 şi 2007.

Bucuresti, 29.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *