metalshow

TVR 1 difuzeaza cel mai recent documentar semnat Florin Iepan

Marti seara, de la ora 21.45    
 
TVR 1 difuzează mâine seară, în premieră pentru televiziunile din România, cel mai recent documentar regizat şi produs de Florin Iepan: „Bela Lugosi. Vampirul Căzut”.

Filmul face lumină în viaţa actorului american Bela Lugosi, legendă a Hollywood–ului în anii ´30-´40, care a reuşit să rămână până în zilele noastre una dintre cele mai controversate personalităţi ale secolului XX. Născut la Lugoj în anul 1882, el a devenit cunoscut de publicul internaţional ca Dracula. Prin acest documentar, realizat pe parcursul a trei ani şi filmat în America, Austria, Germania, Ungaria şi România (la Lugoj şi în regiunea Banatului), Florin Iepan a încercat să surprindă cele mai interesante aspecte ale biografiei lui Bela Ferenc Dezso Blasko – Bela Lugosi.

Reconstituirea imaginii celui care a jucat cu pasiune rolul lui Dracula, cel care aproape s-a confundat cu „vampirul din Carpaţi”, nu este o simplă trecere în revistă a vieţii lui Bela Lugosi. Astfel, documentarul conţine mai multe interviuri cu regizori, actori şi critici care l-au cunoscut pe Lugosi, dar şi un interviu cu fiul acestuia – Bela Lugosi Jr.

După ce în 2005 Florin Iepan a realizat un film documentar despre actorul american de origine română Johnny Weissmuller, cunoscut cinefililor din toata lumea ca Tarzan, regizorul ne oferă „Bela Lugosi. Vampirul Căzut”, o nouă producţie, parte dintr-o serie de biografii ale unor actori americani de origine sud-est europeană.

Bucuresti, 29.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *