Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„N-a fost niciodata” de George Rusu

Spectacolul, în premieră, „N-a fost niciodată” de George Rusu, încheie cea de a şaptea ediţie (stagiunea 2011-2012 ) a proiectului „Ne auzim la Majestic”.

Luni, 2 iulie, de la ora 11.00, la clubul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei, va avea loc audiţia, cu public, în premieră, a spectacolului radiofonic „N-a fost niciodată” de George Rusu. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu.

În distribuţie: Orodel Olaru, Ioana Anastasia Anton, Anne Marie Ziegler, Mihai Bisericanu, Mihaela Coveşeanu, Ştefan Huluba, Mihai Marinescu, George Grigore, Petre Lupu, Violeta Berbiuc, Florin Anton. Regia de montaj: Dana Lupu. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor şi producător: Irina Soare

Cum ar fi arătat copilăria noastră, fără basme, ce culoare ar fi avut visele noastre dacă, în drumul spre somn, nu am fi bătut, în fiecare seară, la poarta tăramului fermecat unde îşi au sălaşul, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Motanul încălţat, Pinocchio, Micul Prinţ ori Păcală ?! Şi totuşi, dacă există oameni pentru care aceste nume nu au nici o însemnătate şi dacă într-o zi aceste personaje ar dispărea, lăsând albe şi pustii paginile cărţilor, lumea ar fi pentru ei aceeaşi? Dar cine ar putea face asta? Cine altul decât un adolescent „furios”, înspăimantat şi debusolat de existenţa lui solitară, un tânăr care, rănit de indiferenţa părinţilor, vrea să se răzbune. El se numeşte simplu, Nae, de la scara trei, şi a fost copilul căruia nimeni, niciodată, nu i-a spus o poveste, iar acum, când a crescut, vrea să şteargă această lume pe care nu o înţelege şi pe care, nu ştie din ce motiv, oamenii o consideră minunată. Cu o simplă apăsare pe tasta delete, personajele basmelor ar dispărea ca şi cum nu ar fi existat niciodată, devenind simpli eroi ai jocurilor pe calculator. Cum ar fi dacă toate acestea s-ar intampla? La aceste întrebări veţi putea afla un posibil răspuns, ascultând spectacolul „N-a fost niciodată” de George Rusu, difuzat în premieră duminică, 8 iulie, de la ora 9.05, la Radio Romania Actualităţi.

„N-a fost niciodată”, o posibilă călătorie în lumea fascinantă dar atât de puţin cunoscută a Adolescenţei începutului de mileniu trei, aventură propusă de tanărul scriitor George Rusu, autorul textului dramatic, şi de regizorul artistic Mihai Lungeanu, cel care semnează şi adaptarea radiofonică a spectacolului.

„N-a fost niciodată” de George Rusu marchează debutul la Teatrul Naţional Radiofonic al unui autor care, în ciuda sau graţie tinereţii sale, lansează un puternic semnal de alarmă şi ne invită la meditaţie, dovedindu-se un lucid om al cetăţii, conştiinţă vie a vremii şi a vremurilor pe care le trăim.

Bucuresti, 28.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *