free download 78 travel guides written by experts

Montarea placilor de parchet laminat

Pas cu pas

Tăierea şi montarea plăcilor de parchet laminat…

Aveţi nevoie să montaţi plăci de parchet laminat şi doriţi să le potriviţi sub plinte? Iată cum trebuie să procedaţi. Utilizaţi ferăstrăul compact Dremel® DSM20™ şi tăiaţi în plintă. Decupaţi şi plăcile laminate cu ajutorul ferăstrăului DSM20: o lucrare completă cu o singură unealtă! Mai simplu de atât nu se poate! Trebuie doar să urmaţi ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

Scule necesare:

Ferăstrău compact Dremel® DSM20TM cu ghidajul de tăiere DSM84, discul de tăiere multifuncţional cu carbură pentru tăieturi înecate Dremel® DSM600 şi discul de tăiere multifuncţional cu carbură Dremel® DSM500

Alte materiale necesare:

Plăci de parchet laminat, de 14 centimetri lăţime x 20 milimetri adâncime
Strat de bază cu o adâncime de 3 – 4 milimetri
Ruletă şi creion

Grad de dificultate: 2 stele – simplu

Înainte de a începe lucrul:

Plăcile de parchet laminat sunt uşor de aplicat pe orice suprafaţă netedă, uscată, solidă şi perfect plană. La montarea parchetului laminat pe o podea din grinzi de lemn, aveţi grijă să bateţi mai întâi la loc toate cuiele ieşite, iar şuruburile trebuie să fie îngropate. Şapa de beton de sub podea trebuie să fie nivelată şi, în cazuri mai dificile, este posibil să fie nevoie de aplicarea unui strat flexibil sau a unui compus autonivelant, pentru a obţine o suprafaţă plană. Dacă montaţi parchetul laminat peste beton, asfalt, PVC, gresie sau peste o suprafaţă similară, trebuie să aplicaţi în prealabil un substrat rezistent la umezeală. Curăţaţi şi măturaţi podeaua, păstrând curăţenia pe întreaga durată a procedurii. Orice particulă de pietriş rămasă pe podea va lăsa urme pe parchetul laminat.

Pasul 1

Măsuraţi podeaua şi calculaţi suprafaţa de substrat şi de plăci laminate necesară, adăugând 10% pentru pierderi. Parchetul laminat trebuie aşezat în direcţia iluminării naturale a încăperii. Reţineţi faptul că suprafaţa de sub podea trebuie acoperită cu un substrat înaintea montării plăcilor de parchet laminat.

Pasul 2: Substratul

Aşezaţi substratul şi tăiaţi la dimensiune. Aşezaţi rândurile de substrat unul lângă celălalt, fixând cu bandă adezivă.

Pasul 3: Începeţi montarea

Pregătiţi în prealabil plăcile, aşezându-le pe orizontală în încăperea unde vor fi montate, lăsându-le în ambalajul original pentru cel puţin 48 de ore. Pregătiţi montarea primei plăci în colţul din partea stângă a încăperii. Întoarceţi placa cu faţa în jos pentru a o proteja de zgârieturi şi, utilizând-o drept ghidaj de înălţime, realizaţi o tăietură la baza plintei cu ajutorul ferăstrăului Dremel DSM20 şi al unui disc multifuncţional cu carbură pentru tăieturi înecate Dremel DSM600. Întoarceţi placa laminată cu faţa în sus şi, ţinând capătul cu limbă spre perete, potriviţi placa în tăietură.

Pasul 4: Continuaţi montarea plăcilor de parchet

Asamblaţi primul rând, potrivind plăcile cap la cap. Continuaţi tăierea plintei pe măsură ce avansaţi cu montarea parchetului laminat în cameră, de la stânga la dreapta. Tăiaţi ultima placă la dimensiunea necesară utilizând ferăstrăul Dremel DSM20, ghidajul de tăiere DSM840 şi discul de tăiere multifuncţional cu carbură Dremel DSM500. Pentru a măsura ultima placă, întoarceţi-o cu 180 de grade şi aşezaţi-o lângă placa anterioară. Nu uitaţi: rosturile trebuie să fie dispuse decalat.

Pasul 5

Continuaţi montarea plăcilor de parchet laminat de la stânga la dreapta, până la acoperirea întregii podele. Montate sub plintă, plăcile vor fi poziţionate ferm, fără să necesite elemente de fixare. Utilizaţi profile de trecere în locurile în care parchetul laminat atinge mocheta sau pardoseala diferită din încăperea alăturată.

Bucuresti, 09.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *