metalshow

Moartea leul Cecil nu este un caz izolat

VIER PFOTEN militează pentru interzicerea vânătorii la țarc și a importului de trofee de vânătoare

Cazul leului Cecil din Zimbabwe a scandalizat lumea iubitorilor de animale. Leul de 13 ani, cunoscut în întreaga lume, a fost ucis luna aceasta după ce a fost ilegal atras în afara Parcului Național Hwange, de un comerciant de trofee de vânătoare.

Marți, 28 iulie, s-a aflat în întreaga lume că leul a fost ucis de un vânător de trofee din America. Operatorul de safari și comerciantul sunt acum căutați de poliția din Zimbabwe pentru braconaj și vânătoare ilegală. De asemenea, vânătorul american s-ar putea confrunta cu acuzații.

Cazul acesta dezvăluie și alte fațete întunecate ale vânătorii de trofee din țările africane. Cea mai perfidă formă de vânătoare este vânătoarea la țarc în cadrul căreia cad victime animale captive, provenind de la ferme zootehnice. În fiecare an, aproximativ 1000 lei din Africa de Sud sunt împușcați astfel.

Fiona Miles, Country Manager la VIER PFOTEN Africa de Sud subliniază: “La prima vedere pare că acest caz aduce un argument în plus în favoarea fermelor zootehnice și anume reducerea presiunii pe animalele din sălbăticie. Total fals. Există numeroase dovezi care întăresc convingerea că mulți lei din zone protejate sunt atrași în afara acestor spații pentru a fi vânați, sau pentru a fi folosiți la îmbunătățirea arborelui genealogic al animalelor captive.”

Astăzi, aproximativ 6000 de animale captive din 200 de ferme din Africa de Sud, țară vecină cu Zimbabwe, așteaptă aceeași soartă. Nu există nicio dovadă care să arate că taxele colectate din vânătoarea leilor captivi susțin în vreun fel conservarea mediului natural sau că vânătoarea la țarc scade numărul leilor sălbatici care sunt împușcați- cazul lui Cecil fiind un exemplu în acest sens. Vânătoarea la țarc trebuie interzisă și întreaga situație a vânătorii leilor din sălbăticie trebuie revizuită în Africa. Vânătoarea în scopuri comerciale crește probabilitatea ca diferite abuzuri să aibă loc, așa cum arată moartea lui Cecil. În plus, vânătoarea este întotdeauna o intervenție la nivelul populației de animale, ceea ce afectează mecanismul natural. Numărul leilor din sălbăticie este în scădere de câțiva ani, populația fiind distribuită doar în câteva arii protejate, pentru că habitatul natural al acestor animale majestuoase este treptat diminuat.

Recent, IUCN Red List a estimat că, cel mai probabil, în Africa mai există aproximativ 20.000 lei în sălbăticie.

VIER PFOTEN militează pentru interzicerea vânătorii la țarc și a fermelor zootehnice comerciale din Africa de Sud de ani de zile. Există o petiție în acest sens: www.cannedhunting.com.

”VIER PFOTEN dorește să îmbunătățească situația felinelor mari la nivel internațional: Sanctuarul pentru Feline Mari LIONSROCK din Africa de Sud este o casă primitoare pentru mai bine de o sută de lei și tigri- unele animale fiind inițial salvate din industria vânătorii la țarc.” A declarant Ioana Dungler, Director al Departamentului de Animale Sălbatice la VIER PFOTEN pentru CNN.

În plus, organizația pledează pentru interzicerea importului de părți din corpurile leilor în Statele Unite și Europa. Australia a implementat deja o astfel de interdicție încă de anul acesta. O astfel de măsură ar împiedica vânătorii- precum medicul stomatolog din SUA care l-a împușcat pe Cecil- să ia acasă trofee.

În ultimele zile, Asociația Vânătorilor Profesioniști din Africa de Sud (PHASA) a subliniat necesitatea revizuirii politicilor curente referitoare la vânătoarea la țarc și fermele zootehnice. Acest lucru susține tendința opiniei publice de a condamna aceste practici îngrozitoare.

Equally South African Outfitters, o altă organizație a vânătorilor profesioniști, s-a declarat împotriva fermelor zootehnice și a vânătorii la țarc, într-un comunicat de presă transmis pe 26 iulie 2015.

#FOURPAWSgowild

În toată lumea, nenumărate feline mari sunt obligate să trăiască și să sufere în circuri, în grădini zoologice cu standarde joase, sau în proprietate privată. Multe feline mari trăiesc în spații foarte mici, nu primesc suficientă hrană sau nu primesc hrană potrivită, suferă de singurătate și, în consecință, manifestă tulbrări de comportament.

VIER PFOTEN își propune să îmbunătățească viața acestor animale, care nu sunt doar frumoase, ci și periculoase, un motiv în plus pentru a fi ținute în condiții potrivite. VIER PFOTEN administrează Sanctuarul pentru Feline Mari LIONSROCK din Africa de Sud, care asigură o casă primitoare pentru mai mult de 100 de lei și tigri salvați de la o viață în condiții nepotrivite. De asemenea, VIER PFOTEN organizează campanii de anvergură pentru felinele aflate în grija oamenilor, inclusiv o campanie pentru interzicerea animalelor sălbatice în circuri, sau în grădini zoologice care nu pot asigura condițiile potrivite.

Cu această nouă inițiativă, #VIERPFOTENgowild, VIER PFOTEN își propune să vorbească oamenilor despre suferința felinelor mari aflate în captivitate și despre soluțiile care pot pune capăt acestor suferințe. Sub masca distracției (circurile), a educației (grădinile zoologice), a tradițiilor (substanțe medicinale obținute din oase de tigru) și a sportului (vânătoarea de trofee în Africa) mii de feline mari din toată lumea trăiesc în condiții mizerabile.

Campania internațională #VIERPFOTENgowild dă glas suferinței felinelor mari.

Vă rugăm, semnați petiția împotriva vânătorii la țarc: //cannedhunting.com.

Bucuresti, 30.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *