metalshow

Misteriile lui Mithra

Franz Cumont
Editura Herald

S-ar putea ca putina lume sa stie ca a existat o religie mithraica sau, daca unii au auzit despre ea, s-ar putea sa nu aiba multe informatii despre aceasta religie.

Scopul marturisit de autorul lucrarii este "acela de a arata, cu toata claritatea ce ne sta in putere, motivul pentru care o anumita secta mazdeeana a esuat, sub domnia cezarilor, in incercarea de a deveni religia dominanta a imperiului." (p 7).

Cartea are o structura ce urmeaza atat ordinea cronologica, cat si una care analizeaza diversele aspecte legate de aceasta religie. Se incepe, firesc, cu originile mithraismului, Raspandirea mithraismului in Imperiul roman, Mithra si puterea imperiala a Romei, Doctrina misteriilor mithraice, Liturgia, clerul si adeptii mithraismului, Mithraismul si religiile Imperiului Roman si Arta mithraica. Lucrarea Misteriile lui Mithra contine si numeroase ilustratii – amintite la final si un index.

Misteriile lui Mithra se constituie asadar intr-o lucrare ce va poarta inapoi in timp in vremuri apuse, perioada a paganismului si desigur a unor credinte interesante. O carte care ajuta si la intelegerea unei religii in functie de contextul de atunci, o lucrare clarificatoare cu privire la o religie.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *