free download 78 travel guides written by experts

„Miracle” in finala Eurovision 2014, in direct la TVR

Pe 10 mai, Paula şi Ovi concurează pe poziţia 6 în finala celui mai mare concurs european de muzică. Finala Eurovision este în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00. Votaţi Paula Seling & OVI la Eurovision 2014!
 
Doar o singură repetiţie îi mai desparte de finala de la B&W Halerne din Copenhaga pe cei 26 de concurenţi Eurovision. Conuri de lumină, proiecţii grafice pline de culoare şi nerv, camere de filmare cu „ochiul” pregătit să înregistreze din orice unghi, perdele de artificii, explozii de flăcări, fum greu, ba chiar şi ploaie – toate sunt pregătite pentru a-i pune în valoare pe cei 26 de finalişti Eurovision. În această seară, de la ora 22.00 (ora României), vor urca pe scenă, în ordinea următoare: Ucraina, Belarus, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

Publicul din sală şi telespectatorii vor avea ocazia să o revadă pe frumoasa Emmelie de Forest, câştigătoarea concursului de anul trecut, interpretând piesa „Only Teardrops”, o vor asculta pe micuţa Gaia Cauchi din Malta, deţinătoarea locului I la Eurovision Junior 2013, vor afla o nouă rundă de recorduri haioase înregistrate de-a lungul anilor la Eurovision şi vor pătrunde în „Muzeul Eurovision”. Un moment deosebit al serii va fi cel în care toţi concurenţii, alături de Emmelie de Forest, vor interpreta cântecul oficial al acestei ediţii Eurovision, #JoinUs Song, cu titlul „Rainmaker – JoinUs”.

Deşi îşi programase să doarmă mai mult în această dimineaţă, prentru că ziua finalei este una destul de lungă şi extrem de solicitantă, Paula a fost trezită de la prima oră de mesajele unei fane nerabdătoare să-i transmită că îi tine pumnii şi că va fi cu gândul alături de ea. Paula uitase să treacă telefonul pe modul silenţios, aşa că trezirea s-a produs în jurul orei 7. La această oră, Paula şi Ovi sunt deja la sala se spectacole pregătindu-se pentru repetiţia cu costume de la ora 15.00.  Toţi concurenţii sunt „cantonaţi” la B&W Hallerne pentru întreaga zi. Doar la finalul concursului vor putea pleca de la sala de spectacole, cu toţii fiind aşteptaţi la EuroClub, la petrecerea de închidere a evenimentului.

După reuşita din semifinală şi o repetiţie cu public, votată de juriile internaţionale, unde s-au prezentat excelent, artiştii români sunt optimişti în privinţa acestei seri: „Suntem tare fericiţi! Am trecut de un punct greu şi acum ne pregătim să dăm tot ce avem mai bun pentru finală şi, cu ajutorul tuturor românilor, Dumnezeu poate aduce România pe locul I la Eurovision. Putem să arătăm că suntem puternici şi că suntem uniţi întotdeauna. Vă mulţumim, dragi români, că aţi adus miracolul mai aproape, ajutându-ne să ajungem în finală! Vă iubim! Hai România!”, sunt gândurile Paulei înainte de seara cea mare.

La rândul său, Ovi este conştient, de asemenea, că succesul într-un astfel de concurs depinde atât de cei de pe scenă, cât şi de cei care îi urmăresc: „Am ajuns în punctul în care nu mai ţine doar de noi un eventual loc I, pe care, de altfel, ni-l dorim foarte mult. Acum ţine mult şi de şansă, precum şi de ce va alege publicul."

Finala Eurovision 2014 de la Copenhaga este transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro, de la ora 22.00, fiind precedată de Studio Eurovision, cu Nicolle Stănese. Rezultatele votului publicului din România vor fi anunţate, ca şi în ultimii ani, de Sonia Argint Ionescu. România va fi a opta ţară care va anunţa voturile sale în această seară.

În finala de sâmbătă, votează din nou românii din diaspora,  Paula Seling & OVI având numărul 06 în concurs. Pot vota pentru România telespectatorii din Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Olanda, Ucraina, Marea Britanie. Din Albania şi San Marino, Paula şi Ovi, ca şi ceilalţi concurenţi, primesc note numai de la juriul de specialitate. Pentru românii aflaţi în ţările de mai sus, în timpul show-ului televiziunilor publice care transmit în direct finala Eurovision, se va afişa numărul la care se poate vota. Votaţi 06 şi susţineţi România la Eurovision 2014! 

Credit foto: Radu Bucura

Copenhaga / Bucuresti, 10.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *