metalshow

MINI si Republic of Fritz Hansen prezinta o noua abordare a legendarului scaun Drop

Urban, plin de emoţie, funcţional – MINI şi producătorul danez de mobilă Republic of Fritz Hansen au făcut istorie prin designul produselor create. La cinci ani de la primul proiect comun – conceptul de rulotă "MINI Airstream by Fritz Hansen" -, cea de-a doua colaborare va fi prezentată în cadrul expoziţiei de design blickfang, organizată la Copenhaga în zilele de 15 şi 16 noiembrie 2014. Colaborarea ia forma unui omagiu modern adus clasicului scaun Drop, care acum poartă emblematicul aspect MINI. Acest scaun tip lounge a fost conceput în 1958, pentru renumitul SAS Royal Hotel din Copenhaga, cu un an înainte ca versiunea clasică Mini să revoluţioneze industria auto. În prezent, scaunul se numără printre cele mai celebre piese de mobilier din punct de vedere al designului.

"Pe lângă standardele riguroase de design pe care le avem, materialele utilizate la MINI trebuie să îndeplinească o multitudine de cerinţe", a declarat Annette Baumeister, director MINI Design pentru culori şi decoraţiuni. "Materialele trebuie să fie atemporale, confortabile şi funcţionale. Transferul acestei experienţe spre un clasic al mobilierului a fost o provocare interesantă."

Cel mai bun din ambele universuri: scaunele Fritz Hansen Drop by MINI.

Rezultatul este o pereche de piese unice, care prezintă fuziunea între limbajul clasic al formelor şi elementele de avangardă ale designului – scaunul Classic Drop şi scaunul Modern Drop designed by MINI. Pernele scaunelor, cu inserţii cusute, oferă ambelor scaune aura unui interior de automobil, în timp ce cusăturile contrastante şi vipuştile colorate – indicii tradiţionale ale stilului MINI – fac trimitere la limbajul de design al mărcii. Scaunul Classic Drop designed by MINI este realizat integral din piele Nappa premium şi dispune de o vipuşcă inserată care aminteşte de scaunele versiunii clasice MINI. Picioarele de culoare Pepper White sunt un ecou al nuanţei care, de mai multe generaţii, este cea mai populară pentru caroseria actualei familii de modele MINI. La scaunul Modern Drop designed by MINI, care vine cu o combinaţie de stofă şi piele nubuk, principalele puncte de atracţie sunt piele de culoare albastră şi designul sofisticat cu cusături în formă de romb, care a apărut în premieră la MINI Clubman Concept, prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva.

Scaunele Fritz Hansen Drop by MINI vor fi prezentat în zilele de 15 şi 16 noiembrie 2014, la Øksnehallen (Halmtorvet 11, 1700 Copenhaga).

Parteneriat de patru ani între MINI şi blickfang.

În 2010, MINI a devenit partener premium al expoziţiei de design blickfang, care a fost inaugurată în 1992, la Stuttgart, iar acum este organizată anual în şase oraşe. În funcţie de locaţie, între 150 şi 220 de designeri din lumea mobilei, a modei şi a bijuteriilor îşi prezintă cele mai noi colecţii în cadrul târgului. Bazându-se pe reţeta sa unică care îmbină experienţa în design, sursa de inpiraţie şi terapia retail, blickfang s-a impus de-a lungul anilor ca un hub major pe scena internaţională a designului.

Allerød / Bucuresti, 14.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *