free download 78 travel guides written by experts

Mihai Calin: “Imi amintesc ca aveam o gramada mare de monede…”

Mihai Calin, prezentatorul emisiunii “Norocul iti bate la usa”, difuzata de Kanal D, in fiecare sambata seara de la ora 21:30, spune ca a castigat primii bani in copilarie, de Sarbatori, cand mergea la colindat.

“De la varsta de 5 ani si pana la 14 ani, am mers cu Plugusorul si colindul in cartierul Rahova, unde m-am nascut. Cea mai mare suma pe care am castigat-o in aceasta perioada a fost de 100 de lei, la varsta de sapte ani. Erau bani multi pentru un copil, la vremea aceea. Imi amintesc ca aveam o gramada mare de monede”, spune Mihai.

Un unchi de-al sau, binevoitor, a vrut sa-l scape de gramada mare de metal si i-a propus sa ii schimbe suma respectiva intr-o singura bancnota de 100 de lei.

“Eu m-am opus categoric! Eram ferm convins, ca asa, cu multe monede si bancnote, am mai multi bani decat cu o singura hartie, nu intelegeam ca valoarea este aceeasi”, a relatat, amuzat de aceasta intamplare din copilarie, Mihai Calin.

Prezentatorul emisiunii “Norocul iti bate la usa” isi aminteste cu placere de farmecul Sarbatorilor de iarna de altadata si regreta ca s-au pierdut traditii care erau bucuria copiilor pe vremuri.

“Fiul sau, Matei, in varsta de 9 ani, nu merge nici cu Plugusorul, nici cu colindul. Ar fi cam dificil sa o faca: oamenii si-au pus, la intrarea din bloc, interfon, ca masura de protectie impotriva infractorilor. Oamenii sunt tematori si rareori primesc cu colindul. Se mai intampla sa deschida usa atunci cand colindatori sunt studentii de la Teologie, care canta foarte frumos”, a conchis prezentatorul emisiunii “Norocul iti bate la usa”.

Bucuresti, 14.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *