free download 78 travel guides written by experts

MINI Challenge se alătură Campionatului GT al Marii Britanii în 2017 cu noul MINI John Cooper Works

• Cel mai evoluat campionat MINI John Cooper Works completează programul de curse din British GT pentru 2017 • Extindere majoră a campionatului la toate clasele • MINI UK îşi extinde susţinerea pentru MINI Challenge în 2017

Bucureşti/Londra. Pentru prima dată, MINI Challenge se va alătura campionatului GT al Marii Britanii în cursul stagiunii viitoare, consolidându-şi locul ca una din competiţiile monomarcă europene cu cea mai rapidă dezvoltare.

Ştirea marchează cel mai important pas de până acum pentru popularul campionat şi urmează cele mai recent acord între MINI Challenge şi MINI UK, prin care marca va oferi o susţinere mai mare de-a lungul sezonului competiţional 2017.

Alături de susţinere tehnică şi cu componente, MINI UK va oferi şi susţinere promoţională prin finanţarea unei maşini invitate a MINI UK şi acoperire de masă în televiziune.

Nicolas Griebner, director de produs la MINI UK, a declarat: “Sunt încântat că MINI Challenge susţine, din 2017, renumitul campionat GT al Marii Britanii prin curse interesante şi disputate. British GT a crescut de-a lungul ultimilor 20 de ani şi a devenit cea mai cunoscută competiţie internă de maşini sport din lume, în timp ce MINI Challenge a devenit, cu începere din 2001, una dintre cele mai bune competiţii monomarcă din Marea Britanie.”

“Susţinea MINI Challenge înseamnă şi că vom putea filtra tehnologia din competiţii către modelele noastre de serie, aşa cum este evidenţiat de noua ediţie MINI John Cooper Works Challenge, care oferă clienţilor cea mai pură experienţă posibilă pe şosea.”

Categoria JCW din MINI Challenge, care utilizează cea mai recentă versiune a puternicului MINI John Cooper Works Hatch, va conţine o combinaţie de etape cu două sau trei manşe pe parcursul week-endurilor de cursă organizate de SRO, ale căror puncte culminante sunt campionatul GT al Marii Britanii şi campionatul BRDC Formula 3.

Campionatul se va desfăşura pe parcursul a opt etape, şase vor fi alături de British GT, iar două vor face parte din Festivalul MINI al MotorSport Vision Racing, la Brands Hatch şi Oulton Park. MSVR va continua să administreze campionatul.

Sub denumirea MINI Challenge de-a lungul timpului au fost organizate competiţii naţionale începând din 2004 în Germania, Marea Britanie, Italia, Australia sau Noua Zeelandă. Competiţia a avut la bază modele MINI Cooper S şi apoi MINI John Cooper Works şi a fost inclusă în week-end-ul mai multor competiţii importante, inclusiv Formula 1, DTM, FIA WTCC sau curse de 24h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *