free download 78 travel guides written by experts

Mihai Marcu, MedLife:

“Este pentru prima data cand piata serviciilor medicale private creste cu o singura cifra, 8-9%, dupa mai multi ani de crestere cu doua cifre”

MedLife crește în continuare peste ritmul pieței și estimeazã cã va depãși, pentru prima datã, 2,5 milioane de pacienți în 2014

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului 2014 o cifrã de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creștere cu 12% fațã de aceeași perioadã a anului trecut.

Rezultatele înregistrate de MedLife sunt în linie cu obiectivele de business, ritmul de creștere al companiei fiind unul susținut, ce depãșește creșterea înregistratã de piața serviciilor medicale private, respectiv 8-9%.

“MedLife continuã sã își consolideze poziția de lider al pieței serviciilor medicale private, lucru consemnat atât de rezultatele financiare care aratã cã ne-am mãrit și mai mult ecartul fațã de urmãtorul competitor, cât și de numãrul de pacienți, abonați și plãtitori, care aleg serviciile noastre. În primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienți, exceptând abonații, iar pânã la finalul anului credem cã vom depãși, pentru prima datã, 2,5 milioane de pacienți, echivalentul a peste 10% din populația României. Extrapolând, putem spune cã dacã 15 milioane români au fost cel puțin o datã la medic în ultimul an, (Studiu GFK, 2014), rezultã cã 1 din 6 au fost la MedLife, fapt care ne onoreazã și ne oferã un sentiment de mândrie” a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerțului, urmãtoarele douã poziții în topul celor mai mari operatori medicali privați sunt deținute de Regina Maria și Medicover, care au înregistrat în primul semestru al acestui an o cifrã de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, în creștere cu 7% fațã de aceeași perioadã a anului trecut. Locul patru este deținut de Sanador care a înregistrat o cifrã de afaceri de 19,8 milioane de euro.

“Piața serviciilor medicale private nu a înregistrat schimbãri importante în prima parte a anului, singura patã de culoare fiind datã de stagnarea unor companii mari și creșterea puternicã a altora, aflate mai jos în clasament, tendințã care dacã se menține ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucãtori din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pieței în urmãtorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat sã creascã semnificativ în ultima perioadã în timp ce Regina Maria și Medicover au încetinit sub creșterea pieței, Sanador având șanse reale sã ajungã la nivelul acestor doi operatori în 2-3 ani, dacã se confirmã trendul”, a spus Mihai Marcu.

“Privind în perspectivã, cred cã dinamica pieței va fi accentuatã și de cele 4-5 tranzacții importante care se vor înregistra în urmãtoarele șase luni, fiind vorba atât de achiziții ale unor operatori importanți cât și de consolidãri privind poziția la nivel național a principalilor actori din aceastã piațã”, a mai adãugat Mihai Marcu.

În ceea ce privește planurile pentru perioada imediat urmãtoare, MedLife va continua expansiunea teritorialã în conformitate cu planul anunțat inițial pentru anul 2014, iar dupã deschiderile celor douã clinici de mari dimensiuni din Galați și Iași, va deschide încã douã hyperclinici pânã la finele anului. Pentru anul viitor, compania își propune, de asemenea, deschiderea a încã cel puțin patru clinici, în alte orașe mari din țarã.

De asemenea, compania își propune sã intensifice puternic investițiile în zona spitaliceascã în urmãtoarele 12 luni.

Bucuresti, 30.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *