free download 78 travel guides written by experts

Metamorfozele postdecembriste ale Iasilor, la Librarium Palas

Duminica, 28 octombrie, incepind cu ora 15.00, va invitam la Librarium Palas (vis-à-vis de Caruselul Venetian) la un dialog cu invitati speciali, pornind de la o tema actuala: Metamorfozele postdecembriste ale Iasilor. In cadrul acestui eveniment va avea loc si lansarea proiectului editorial NE-A (North Eastern Architect).

Schimbarile din ultima vreme din Iasi si din orasele invecinate solicita cel putin un dialog cu privire la directia in care se indreapta mediul construit. Acest dialog trebuie sa fie unul deschis, public, cu participare cit mai variata, iar concluziile acestui dialog utilizate ulterior. Un astfel de dialog se incearca prin prezentul eveniment.

NE-A (North Eastern Architect) este proiect editorial initiat de un grup de tineri arhitecti din zona Moldovei ce se vrea a deveni un cadru de prezentare a realizarilor in domenii ca arhitectura, design sau arte vizuale din judetele de nord-est, de descriere a meseriei de arhitect si a contradictiilor cu care se confrunta aceasta si – in acelasi timp – un for de dezbatere si constientizare a problemelor cu care se confrunta spatiul urban al regiunii si societatea aflata in relatie cu acesta. Atit evenimentul de lansare, cit si intilnirile ulterioare ale grupului de lucru vor avea o latura participativa, in cadrul careia se vor analiza alaturi de public situatii concrete si vor fi propuse solutii – cu aportul unor specialisti din domenii conexe.

Va asteptam cu drag!

Bucuresti, 24.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *