free download 78 travel guides written by experts

Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei: Gata oricand!

· O acţiune de ecologizare Mercedes-Benz România şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Miercurea-Ciuc
· Mercedes-Benz Atego, Sprinter şi Vito: autovehiculele pe care s-au bazat cercetaşii pe parcursul acţiunii de ecologizare
· Peste 500 de saci plini cu deşeuri adunate din Munţii Făgăraş, 2.000 de flyere şi 5.000 de saci menajeri distribuiţi pe timp de weekend
· Fieste de seară, cercetăşie, cutreierat prin munţi, focuri de tabără şi acţiuni de ecologizare

Pe parcursul unui week-end, între 13 şi 15 august, Mercedes-Benz România şi invitaţii săi au spus un „Gata oricând!” hotărât alături de Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Miercurea-Ciuc, în cadrul unei acţiuni de ecologizare desfăşurate în Munţii Făgăraş – pe Valea Brezei, Valea Sâmbetei şi în Complexul Turistic Sâmbăta de Sus.

Mai mult, camionul Mercedes-Benz Atego şi autovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz Vito şi Sprinter au stat non-stop la dispoziţia echipelor de ecologizare, pentru mai bine de două săptămâni, străbătând astfel sute de kilometri pe drumurile forestiere şi şoselele care legau locaţiile în care s-au desfăşurat acţiunile.

În urma acestor activităţi de ecologizare s-au colectat peste 500 de saci (1 sac – capacitate de 160 de litri) plini cu deşeuri, în acelaşi timp fiind împărţite şi 2.000 de flyere împreună cu 5.000 de saci menajeri celor care au venit duminică să sărbătorească în zonă ziua de Sf. Marie.

,,Implicarea Mercedes-Benz România în această acţiune şi parteneriatul cu Cercetaşii României sunt menite să demonstreze faptul că protecţia mediului reprezintă o prioritate pentru noi – atât la nivel global, cât şi local, acolo unde ne desfăşurăm activitatea. Obiectivul Mercedes-Benz este reprezentat de sustenabilitatea pentru un viitor mai bun,“ a declarat Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România. El a adăugat: ,,Dincolo de tehnologiile pentru protecţia mediului implementate modelelor noastre, asocierea cu Cercetaşii României vine să ilustreze asemănarea dintre două filosofii care presupun reacţii imediate şi soluţii eficiente pentru protecţia mediului. Cercetăşia a reprezentat şi va reprezenta întotdeauna un puternic instrument de educare, de promovare a unor valori care oferă alternative durabile provocărilor actuale.”

Acţiunea de ecologizare a reunit peste 60 de cercetaşi, membri activi ai Organizaţiei, 100 de copii din comunităţile locale, jurnalişti şi reprezentanţi Mercedes-Benz România.

Iar dacă pe timp de zi, echipele de ecologizare au cutreierat văile şi munţii pentru a strânge gunoaiele lăsate în urmă de trecători şi turişti, seara, aceste acţiuni erau urmate de fieste, focuri de tabără şi voie bună în tabăra cercetaşilor.

Mercedes-Benz Atego, Vito şi Sprinter: două săptămâni de cercetăşie

Datorită calităţilor sale, printre care se numără costurile reduse, siguranţa şi confortul de excepţie în timpul conducerii, camionul Mercedes-Benz Atego, unul dintre autovehiculele care au sărit în ajutorul cercetaşilor, se evidenţiază dintre modelele concurente în utilizarea pentru distribuţie de tonaj mic, pe distanţe scurte. Cele cinci motoare fiabile şi eficiente din punct de vedere al consumului de carburant, cu tehnologie BlueTec® ale modelului Atego sunt create pentru a funcţiona extrem de economic.

Mai mult, sistemul start/stop al motorului reduce şi mai mult consumul de carburant, făcând ca autovehiculul să fie nu doar mai rentabil, ci şi mai ecologic. Indiferent de încărcătura transportată, fiecare detaliu al modelului Atego este proiectat pentru a satisface cerinţele asociate distribuţiei de tonaj mic, pe distanţe scurte. Iar datorită posibilităţii de a alege dintre patru versiuni de cabină, trei posturi de conducere diferite şi o gamă extinsă de dotări opţionale, interiorul modelului Atego îndeplineşte toate dorinţele. Mândrindu-se cu o manevrabilitate excelentă şi dând dovadă de dimensiuni compacte şi direcţie precisă, Atego este camionul ideal. Se poate deplasa pe străzi înguste, serpentine sau în spaţii închise şi se descurcă de minune în spaţii mici.

În cazul lui Mercedes-Benz Vito, indiferent dacă petreceţi cea mai mare partea a timpului transportând pasageri sau doar echipamente şi materiale, vă puteţi baza pe eficienţa şi profesionalismul microbuzului. Dispunerea flexibilă a elementelor din interior permite transformarea rapidă a spaţiului generos pentru pasageri într-un compartiment pentru încărcătură de dimensiuni mari. În plus, spaţiul pentru până la nouă ocupanţi (în funcţie de configuraţia scaunelor), sarcina utilă de până la 1.055 kg sau, opţional, suplimentarea capacităţii de încărcare până la 1.290 kg (în ambele cazuri, fără scaune în habitaclu), spaţiile de depozitare conform cerinţelor şi diversele partiţii şi grile de fixare a încărcăturii (disponibile opţional) reprezintă caracteristici care îl recomandă pe Vito.

De asemenea, motoarele cu performanţe ridicate, sistemele de transmisie perfect coordonate şi tracţiunea pe puntea spate adăugă un element plăcut muncii/activităţii şi asigură cele mai ridicate niveluri de dinamism şi agilitate. Vito este disponibil în următoarele variante: 3 motoare CDI puternice cu patru cilindri, cu filtru de particule diesel ca dotare opţională, un rezistent motor CDI cu şase cilindri prevăzut cu filtru de particule diesel ca dotare standard şi un motor V6 pe benzină cu funcţionare uniformă.

Cel de-al treilea model Mercedes-Benz care s-a alăturat timp de două săptămâni cercetaşilor, Sprinter furgon, stabileşte standardele pentru capacitatea de încărcare. Datorită celor 4 lungimi de caroserie şi plafonului supraînălţat, Sprinter are un volum de încărcare de până la 17 m3 şi o sarcină maximă de 2710 kg. Multitudinea de calităţi ale modelului Sprinter conving pe şosea şi impresionează în evidenţele contabile. Graţie tehnologiei sale de ultimă generaţie, motoarelor dinamice şi designului inteligent, Sprinter este un partener ideal al oricărui business.

Bucuresti, 17.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *