free download 78 travel guides written by experts

Medicover inaugureaza o clinica specializata in medicina fizica si recuperare in valoare de 400.000

Medicover inaugurează o clinică specializată în recuperare fizica medicală şi kinetoterapie, care va aborda într-un mod integrat domeniul afecţiunilor şi al traumatismelor musculo-scheletale. Clinica beneficiază de o investiţie în valoare de 400.000 Euro pentru dotarile la cele mai înalte standarde şi va fi deservită de o echipă de cadre medicale specializate, condusă de Prof Dr. Mihai Berteanu, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, unul dintre liderii de opinie din acest domeniu.
 
Centrul medical, amplasat pe un întreg etaj al clinicii Medicover Victoriei, respectă cele mai noi standarde medicale ale momentului pe toată gama de ergoterapie, kinetoterapie şi recuperare pentru pacienţii care prezintă multiple aspecte disfuncţionale ale aparatului locomotor pe fond neurologic, post-traumatic, reumatologic, vascular-periferic, dismetabolic etc. Astfel, în cadrul clinicii Medicover, pacienţii pot urma tratamente de recuperare medicală pentru afecţiuni reumatismale (degenerative sau cronice inflamatorii), pentru sechele după traumatisme cranio-cerebrale si vertebro-medulare, precum şi  tratamente de recuperare medicală după intervenţii chirurgicale ortopedice şi de chirurgie plastică sau tratamente de recuperare medicală în osteoporoză sau obezitate.

În cadrul acestei clinici, pacienţii vor putea urma proceduri precum:

·         Electrostimulare musculară: Ca rezultat al tratamentelor de electrostimulare, muşchii şi pielea devin mai ferme, iar grăsimile sunt eliminate. În plus, în afară de tonifierea musculară şi arderea grăsimilor, electrostimularea creşte metabolismul, circulaţia sanguină şi gradul de oxigenare al zonei respective. Efectele sunt vizibile imediat (45 de minute de electrostimulare echivalează cu 4-6 ore de gimnastică fără întrerupere, chiar după prima şedinţă pierzându-se între 1-4 centimetri).

·         Terapie cu unde scurte: O metodă de fizioterapie al cărei avantaj constă în penetrabilitatea mult mai mare în comparaţie cu alte metode de fizioterapie. Este recomandată îndeosebi în afecţiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecţiuni cauzate de tulburări ale circulaţiei periferice venoase ale membrelor.

·         Baie galvanică: Folosită în fizioterapie în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.

·         Hidroterapie: Procedură foarte utilizată în fizioterapie, în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.

·         Terapia cu unde de şoc extracorporale (shock wave therapy): un tratament rapid şi nedureros, fără efecte secundare, folosit şi în terapia durerii, direct pe punctul fix dureros sau pe o suprafaţă mai largă, dacă durerea este musculară.

·         Termoterapie: o procedură pe bază de parafină prin care se realizează o creştere semnificativă a metabolismului celular şi a procesului de transpiraţie.
 
Serviciile clinicii de recuperare sunt disponibile tuturor celor interesaţi, iar abonaţii Medicover beneficiază de reduceri între 10% şi 40%, în funcţie de tipul de abonament deţinut.

Bucuresti, 24.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *