metalshow

Caravana educationala de film eco Guerilla Verde ajunge astazi la Pitesti

Ieri a inceput la Bucuresti cea de a treia editie a caravanei educationale de film eco, Guerilla Verde. Filmul documentar ”Copiii Uraniului” * a fost proiectat la Colegiul National Sava si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii in cadrul ”Serilor FJSC” in prezenta realizatorilor. Au avut loc dezbateri pornind de la mesajul filmului si au fost premiate cele mai curajoase comentarii. Astazi caravana ajunge la Pitesti pentru o noua zi de proiectii ce vor avea loc in Aula Universitatii Constantin Brancoveanu, incepand cu orele: 10.30 si 13.00.

In prima zi de caravana desfasurata in Bucuresti, filmul documentar ”Copiii Uraniului” * a fost proiectat la Colegiul National Sava si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii in cadrul ”Serilor FJSC” in prezenta realizatorilor. La dezbateri au participat si organizatiile partenere Reper 21, RAC-Ro, Harta Verde, Viitor Plus, Terra Mileniul III si Salvati Dunarea si Delta, alaturi de Cristian Zecheru, Danone si Daniela Cirmaciu, Tetra Pak. Tinerii au fost provocati la dezbateri, au fost incurajati sa spuna ce tip de activitati ecologice au in fiecare zi. Realizatorii filmului documentar ”Copiii Uraniului”, Iulian Manuel Ghervas si Adina Popescu, au fost primiti cu aplauze si au fost premiati de compania Danone.

Tot ieri s-a dat startul la inscrieri pentru concursul foto-video Ecopaparazzi. Acest concurs de "politie verde a bunului simt" se adreseaza tinerilor si nu numai. Toti cei interesati sunt incurajati sa surprinda imagini de pe strada, din scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile lor care sa reflecte modul in care comunitatile locale respecta, sau nu, mediul inconjurator. Materialele pot fi inscrise in concurs in perioada 23 martie – 23 aprilie pe adresa de mail contact@guerillaverde.ro, impreuna cu datele complete (nume, varsta, adresa, telefon, e-mail). Regulamentul concursului este disponibil la adresa www.guerillaverde.ro

Cele mai curajoase, originale si expresive materiale vor fi premiate dupa cum urmeaza:

Marele Premiu – tastatura &mouse wireless, aparat foto digital, certificat ECDL

2 x Premiul I: web cam, aparat foto digital, certificat ECDL
2 x Premiul II: USB speaker (conectare la laptop pentru light & sound), certificat ECDL
1 x Premiul III: aparat foto digital, certificat ECDL

Mentiune: web cam, USB speaker (conectare la laptop pentru light & sound), certificat ECDL

Orasele in care caravana de film eco isi va stabili tabara pentru cate o zi de proiectii de film si dezbateri sunt: Bucuresti (23 martie, 30 martie), Pitesti (24 martie), Ploiesti (25 martie), Galati (26 martie), Braila (29 martie) si Constanta (30 martie). La proiectii sunt asteptati aproximativ 3.000 de elevi si studenti.

Pentru ca este un proiect care se adreseaza in special tinerilor, proiectiile vor avea loc in sali ale caselor de cultura, dar si in sali ale universitatilor si liceelor aflate pe traseul caravanei. In cadrul proiectiilor tinerii vor avea ocazia sa participe la dezbateri in prezenta partenerilor ONG si reprezentantilor companiilor partenere implicate activ in zona de protectie a mediului. Guerilla Verde imbina, asadar, educatia ecologica,filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat.

Caravana Guerilla Verde foloseste filmul ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare.

Caravana Guerilla Verde este un proiect sustinut de Ministerul Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, UPC Romania, Danone Romania, Asociatia Environ, Tetra Pak, ECDL Romania, Asociatia ECO TIC, primariile din orasele aflate pe traseu (Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila, Constanta), AIESEC Romania, Universitatea Constantin Brancoveanu (Pitesti si Braila), Consiliul Tinerilor si Copiilor din Ploiesti, Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Univ.Bucuresti, Liga Studentilor Galati, Asociatia Advice Students, ECOROM, Libra Film Production, Univ. Petrol si Gaze Ploiesti, Colegiul National Sfantul Sava Bucuresti, Casa de Cultura a Studentilor Galati si Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti

Partenerii ONG care s-au alaturat sunt: Generatia Verde, Terra Milleniul III, Viitor Plus, Reper 21, RAC-Ro, Mare Nostrum, Copacul de Hartie, Vremuri Pitesti, Harta Verde, Ecoterra Ploiesti, WWF, Salvati Dunarea si Delta, Green Braila.

Bucuresti, 24.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *