free download 78 travel guides written by experts

Maria Basescu a participat la Concertul umanitar de Craciun

organizat de Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta

Concertul de Crăciun organizat de  Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta şi Serviciul de Ajutor Maltez în România s-a bucurat de prezenţa doamnei Maria Băsescu, care şi-a arătat astfel sprijinul pentru proiectul “Casa Dorinţelor”, dedicat copiilor marginalizaţi social, copiilor şi tinerilor talentaţi, dar şi celor cu deficienţe fizice sau psihice. În urma Concertului de Crăciun care a avut loc în data de 14 decembrie 2008, la Ateneul Român, s-a strâns suma de 74 231 Euro. “Casa Dorinţelor” este un eveniment cultural caritabil menit să ajute la strângerea de fonduri în vederea susţinerii proiectului umanitar cu acelaşi nume, iar concertul s-a desfăşurat sub auspiciile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, reprezentat de ambasadorul Ordinului, Excelenţa Sa Reichsgraf Franz Alfred von Hartig.

Proiectul „Casa Dorinţelor” a fost demarat în 2005, prin construirea primelor facilităţi în cadrul unui centru multifuncţional în Micfalău (jud. Covasna) consacrat desfăşurării de programe şi activităţi dedicate copiilor şi tinerilor care provin din medii dezavantajate sau care se confruntă cu deficienţe fizice sau psihice. Programele au ca obiectiv susţinerea mai multor categorii de copii, respectiv a copiilor din familii cu venituri foarte mici, a celor care provin din familii cu risc ridicat de violenţă domestică, a copiilor din centrele de plasament, a celor cu un risc ridicat de abandon şcolar, precum şi a copiilor şi tinerilor cu deficienţe locomotorii sau mentale.

Suma de 74 231 de Euro strânsă în cadrul evenimentul de caritate din acest an urmăreşte dezvoltarea în continuare a proiectului, prin construirea unei clădiri multifuncţionale necesare pentru toate activităţile şi scopurile taberei, dotarea acestei clădiri multifuncţionale, realizarea unui sistem de încălzire pentru cele 7 case şi a clădirii, dar şi pentru amenajarea de spaţii de joacă pentru copii.

Proiectul „Casa Dorinţelor” vine în întâmpinarea necesităţilor diferitelor categorii de copii prin organizarea de şcoli de vară sau tabere pentru copiii marginalizaţi social, programe special concepute pentru copiii şi tinerii talentaţi sau programe de pregătire profesională a tinerilor cu handicap. Mai mult, acest centru găzduieşte şi programe de consiliere pentru părinţii copiilor cu deficienţe, precum şi programe speciale de instruire pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România sau tabere pentru familiile incluse în programul maternal pentru copiii abandonaţi.

Spectacolul a fost susţinut de Orchestra Medicilor “Dr. Ermil Nichifor. Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul firmelor Robert Bosch Srl. şi Bosch Siemens Electrocasnice.

Bucuresti, 18.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *