Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Manifestarile de 24 ianuarie

Delegatie comuna PC – PUNR la manifestarile de 24 ianuarie

Marti, 24 ianuarie 2006, la manifestarile desfasurate in Piata Unirii si in comuna Ruginoasa, au participat delegatiile reunite ale Partidului Conservator si ale Partidului Unitatii Natiunii Romane. Delegatia Partidului Conservator a fost condusa de senator dr. Radu Terinte, vicepresedinte la nivel national al PC, iar delegatia PUNR a fost condusa de general Mircea Chelaru, presedintele PUNR.

Delegatia comuna PC – PUNR a luat parte la manifestarile din Piata Unirii si a dansat Hora Unirii la Iasi, apoi a depus o coroana de flori la Ruginoasa, in memoria lui Alexandru Ioan Cuza si a faptuitorilor Unirii din 24 ianuarie 1859.

“Dat fiind cursul evenimentelor din viata politica a Partidului Conservator in perioada imediat urmatoare, am adresat domnului general Chelaru invitatia de a participa la aceste manifestari intr-o delegatie comuna PC – PUNR. Ne bucuram ca a acceptat si ne-a facut aceasta onoare de a lua parte alaturi de noi si iata astfel cum in 2006, din nou, la Iasi se prefateaza o noua Unire: aceea dintre Partidul Conservator si Partidul Unitatii Nationale Romane!” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte.

“Ma bucur ca delegatia PUNR va lua parte alaturi de delegatia Partidului Conservator la aceasta sarbatoare din viata natiunii romane. Iasul a ramas acelasi simbol al unitatii poporului nostru, o capitala a Moldovei care a dat tarii numeroase generatii de oameni valorosi, ce au marcat prin faptele lor istoria neamului romanesc. La 6 ianuarie 1859, prin alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca principe al Moldovei, Iasul a dat semnalul ca romanii isi doresc sa fie una si aceeasi natiune. Consfintirea Unirii Principatelor, la 24 ianuarie 1859, a dat prilejul fratilor romani de ambele parti ale Milcovului sa joace impreuna, pentru intaia oara, Hora Unirii. Delegatia comuna PC – PUNR va sarbatori alaturi de ieseni aniversarea a 147 de ani de la renasterea constiintei nationale romane.” – a spus generalul Mircea Chelaru, presedintele PUNR.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *