metalshow

Lumea vazuta de Ion B., un nou documentar original HBO Romania

în premieră joi, 17 decembrie, de la ora 20.00

HBO România vă prezintă în premieră şi în exclusivitate un nou documentar produs de HBO România, de data aceasta împreună cu Alexander Nanau Production, Lumea văzută de Ion B.

După ce, în vară, v-am oferit în premieră absolută Australia, emoţionanta aventură a unor tineri fără adăpost deveniţi ambasadori ai României la Campionatul Mondial de Fotbal de Stradă, în această ultimă lună a anului v-am pregătit o nouă surpriză, adică povestea cu parfum de basm modern a unuia dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, aşa cum a fost ea surprinsă în cea mai nouă producţie originală HBO România, documentarul Lumea văzută de Ion B….

Dar cine este Ion B.? Ion Bârlădeanu, în vârstă de 62 de ani, este, probabil, singurul reprezentant autentic al pop art-ului (în timp ce acest curent artistic de origine britanico-americană făcea ravagii prin expoziţiile anilor ’50-’60, în România se sărbătoreau primii ani de împliniri măreţe) mioritic. În acealaşi timp, Ion Bârlădeanu nu are casă. Doarme pe o saltea murdară la capătul unei ghene de lângă un bloc de pe Calea Moşilor. În „locuinţa” sa, Ion adună tot ce consideră a fi valoros din cele aruncate de vecini şi astfel ajunge să citească reviste, ziare şi cărţi, obiecte de care ceilalţi par să se despartă fără regrete.

Mai mult decât atât (şi fapt trecut cu vederea de toţi cei din jur), Ion şi-a dezvoltat singur talentul nativ pentru desen şi, începând cu anii ’60, a creat atât desene cât şi nenumărate colaje (pe care le numeşte „filmele mele”) care acum, după ce timp de câteva decenii au stat ascunse printre gunoaie, sunt pe punctul de a-i aduce celebritatea internaţională şi de a-l aşeza alături de marii creatori ai genului (de care, în treacăt fie sus, Ion B. n-a auzit până de curând) precum Richard Hamilton, Tom Wesselmann sau Andy Warhol…

Bucuresti, 04.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *