metalshow

Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Radu Popa si Orchestra Nationala Radio ovationati la Roma

Concertul extraordinar dedicat implinirii a 130 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si Italia, sustinut de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa a avut loc miercuri, 2 decembrie 2009, la Roma. Evenimentul, organizat de Ambasada Romaniei in Italia in parteneriat cu Radio Romania si cu sprijinul Enel, s-a bucurat de un real succes, artistii invitati fiind ovationati indelung la finalul concertului.

Sala Giuseppe Sinopoli a Auditorium-ului Parco della Musica s-a dovedit neincapatoare pentru invitatii la eveniment: diplomati, politicieni, personalitati ale vietii culturale. Ambasadorul Romaniei in Italia, Excelenta Sa domnul Razvan Rusu, a subliniat, in deschiderea concertului, longevitatea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari, precum si extinderea raporturilor in domeniile economiei si culturii. Domnia Sa a marturisit ca, pentru aceasta aniversare, a dorit sa prezinte publicului elita actuala a muzicii romanesti, prin artistii invitati – violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail si dirijorul Radu Popa – precum si creatia componistica romaneasca, reprezentata de George Enescu, compozitorul care intrupeaza cel mai bine spiritul romanesc.

Programul deosebit de atractiv al concertului a cuprins in prima parte Concertul pentru pian, vioara si orchestra de Felix Mendelssohn, dandu-le ocazia violonistului Alexandru Tomescu si pianistului Horia Mihail sa-si arate virtuozitatea artistica. Partea a doua a cuprins uvertura operei Cotofana hoata de Gioacchino Rossini, un tribut adus marelui compozitor italian. Au urmat lucrari ce au ilustrat spectaculos fatete ale creatiei componistice romanesti consacrate, precum Isbuc de Martian Negrea si Rapsodia romana nr. 2 de George Enescu. La final, Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa, a oferit ca bis Intermezzo-ul din Cavalleria rusticana de Mascagni, care a ridicat sala in picioare.

Bucuresti, 04.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *