Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Locul nostru // lansare revista CORNER + centru de cercetare // vineri, 13 noiembrie, 5 pm,

Fabrica de Pensule

Pe 13 noiembrie, ora 5 pm, Fabrica de Pensule din Cluj va găzdui lansarea revistei CORNER fotbal + societate, în cadrul Temps d’Images Cluj, la invitația Alexandrei Pirici, artistă asociată a festivalului. Cu această ocazie, managerul cultural Corina Bucea va modera o discuție cu jucătoarele CFF Olimpia Cluj, singura echipă de fotbal românească prezentă în Champions League.

În paralel, spațiul Lateral ArtSpace va găzdui pe 13 și 14 noiembrie un centru de documentare despre prezența femeilor în fotbal intitulat Locul nostru. Acesta însoțește lansarea revistei și are ca repere tema Temps D’Images Cluj de anul acesta, #corpcomun, precum și o cercetare asupra fotbalului feminin din România realizată de Irina Costache, cu titlul "Feminitatea în joc: Studiu de caz asupra unei echipe românești de fotbal feminin".

Materialele de documentare și filmele prezentate în Locul nostru pun în discuție felul în care ierarhiile și rolurile de gen sînt construite în diferite planuri ale fotbalului.

Revista CORNER fotbal + societate aduce în discuție cultura galeriilor de suporterilor interogând modele de organizare colectivă ce pot fi productive din punct de vedere politic și emancipatoare dincolo de maidane, peluze și stadioane.

Ma multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/1791615497732327/.

CORNER fotbal + societate este o publicație periodică mai puțin obișnuită în peisajul editorial local, propunînd o abordare interdisciplinară, pornind de la fotbal și contextul mai complex al acestuia, atît contemporan cît și istoric. Materialele publicate vor aduce în prim plan subiecte mai puțin (re)prezentate, vor teoretiza diversele aspecte ale fotbalului și vor urmări evoluția și determinările sale sociale.

Ne propunem să intersectăm fotbalul cu diverse mecanisme de producere a cunoașterii vizînd abordări dinspre antropologie, artă, dans contemporan, arhitectură, economie, relațiile cu autoritatea, subculturi, relația dintre individ, grup și societate, urmărind aspecte mai puțin discutate precum organizarea pe orizontală, reprezentarea minorităților, relațiile de gen și altele.

În condițiile actuale, în care atît sportul cît și arta sînt confiscate de industria mediatică și transformate exclusiv în produse de consum, considerăm ca binevenită o recuperare a valențelor democratice și emancipatoare ale fotbalului, pe lîngă o analiză critică a modurilor sale de funcționare și receptare.

CORNER este o inițiativă colectivă a artiștilor Sorin Popescu și Dana Andrei, susținuți de curatorul Raluca Voinea. Publicația este produsă de tranzit.ro / București și revista IDEA artă + societate. Primul număr include materiale realizate de, sau împreună cu: Ștefan Tiron, Florin Flueraș, Powerpuff, Irina Botea & Jon Dean, Ovidiu Țichindeleanu, Florin Poenaru, Dan Perjovschi, Anca Verona Mihuleț, Corneliu Porumboiu, Prosper Center.

Design: Paul Voggenreiter – hirnfaustauge.de

Mulţumiri: Irina Costache, Larisa Crunţeanu, Xandra Popescu, Bogdan Dumitrache, Edi Constantin, Alexandra Pirici, Tim Nădăşan, Simona Chiorean, Cătălin Slatina, Dana Beșliu, Ioana Răileanu, Alin Fornade

În București, revista va fi lansată cu o masă rotundă marți, 24 noiembrie 2015, orele 19:00, la tranzit.ro / București, Str. Gazelei nr. 44, sector 4.

Credit imagine: Ángel Zárraga – Las futbolistas, 1922, detaliu

Bucuresti, 12.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *