metalshow

Liana Stanciu va aduce noi informatii despre cele mai recente evenimente culturale

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

Sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 19.00, Liana Stanciu discută cu invitaţii săi, actorul Marian Râlea şi Andreea Grindean, organizator la Teatrul Vienez de Copii – despre teatrul în şcoli. Ar putea deveni el una dintre materiile studiate în şcoală? Am putea vorbi despre educaţia prin teatru sau despre teatrul ca terapie? Ar putea această artă să-i mai desprindă pe cei mici de ecranul telefonului sau al tabletei?

Dar ca de fiecare dată, la "Arte, carte si capricii" sunt pregătite alte noi subiecte de actualitate – menţionăm doar două dintre ele: apariţia editorială: Jurnalul secret al lui Corneliu Coposu – una dintre cele mai luminoase personalităţi politice ale ultimilor 25 de ani, de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani, precum şi deschiderea stagiunii 2014-2015 la Opera Naţională din Bucureşti, marcată de o dublă premieră. Este vorba de o nouă montare a operei „Traviata”, de Giuseppe Verdi, în viziunea regizorului Paul Curran, dar şi primul spectacol într-o sală renovată din punct de vedere arhitectural şi acustic.

Interviul ediţiei este unul în exclusivitate acordat special telespectatorilor „Arte, carte şi capricii” de regizorul Michel Hazanavicius, care în 2012 a câştigat un Oscar pentru filmul “Artistul”.

Alţi doi invitaţi ai acestei ediţii sunt: Andrei Vieru şi Ioan Iacob. Primul este eseist şi pianist. Cel de-al doilea este pictor. Cei doi au în comun faptul că sunt români care trăiesc în străinătate şi care au venit în ţară pentru a participa la doua evenimente desfăşurate recent.

Şi pentru ca sumarul emisiunii să fie cât mai divers, amintim sesiunea de jazz cu Lucian Ban la Odeon şi informaţiile despre evenimentul susţinut la Muzeul National “George Enescu”, precum şi despre cartea semnată de teatrologul George Banu.

Bucuresti, 07.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *