free download 78 travel guides written by experts

Lansarea romanului „Consumatorul de suflete“, de Codin Maticiuc,

la Godot Café-Teatru, Bucuresti

Editura Allfa vă invită marţi, 23 septembrie, la ora 19.00, la Godot Café-Teatru (Str. Blănari nr.14) la lansarea romanului Consumatorul de suflete, de Codin Maticiuc.

Romanul apărut recent în cadrul Listei lui Alex. Ştefănescu, colecţia Strada Ficţiunii, este disponibil şi în ediţie digitală.

Vor vorbi, alături de autor: Alex. Ştefănescu, Lia Bugnar, Dan Chişu, Mihai Bendeac şi Florin Chilian.

Alex. Ştefănescu despre carte:
Codin Maticiuc este imediat recognoscibil prin stilul său decis-bărbătesc și printr-un patetism de om puternic, dar vulnerabil afectiv, ca Marele Gatsby, al lui F. Scott Fitzgerald. Naratorul romanului, care este autorul însuși sau un alter-ego al său, folosește cuvinte licențioase dintr-un fel de furie lingvistică, exhibându-și lipsa de curtoazie față de cititor. Tot el descrie fugitiv cele mai exotice locuri de pe planetă – plaje, cluburi, cazinouri, baruri de noapte – pe care le frecventează în căutare de victime pentru actele sale de vampirism sufletesc.

Ni se oferă un spectacol pitoresc și captivant, o panoramă a cosmopolitismului, care ne cucerește. Ne întrebăm dacă nu cumva autorul este un scriitor sub acoperire, infiltrat în lumea milionarilor dornici de petreceri excentrice. Prea știe să vadă ceea ce pentru alții trece neobservat. Prea știe să descrie expresiv personaje și situații greu de descris.

Și, mai ales, prea se simte vinovat de provocarea unor suferințe chiar în clipa când declară că își procură o plăcere perversă provocându-le. Îl vedem, parcă, pe Satana lepădându-se de Satana! Din această autonegare provine dramatismul întregii narațiuni.

Despre autor:
Codin Bogdan Maticiuc s-a născut la 5 octombrie 1980, are studii de drept și se ocupă de afaceri imobiliare. În 2013 și-a înființat propria companie de producție de film, Watch Me Productions, și în același an a produs primul film: Deja Vu, în regia lui Dan Chișu. De asemenea, este coproducătorul filmelor București Non-Stop (2014) și YouTube Bazar (2015). Consumatorul de Suflete reprezintă debutul său editorial.

Despre colecţie:
„Lista lui Alex. Ştefănescu“ își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de astfel de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

Strada Ficțiunii este o colecție de literatură universală a Editurii ALLFA, parte a Editurilor ALL. O colecție urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată la prezent, Strada Ficțiunii are patru secțiuni: Clasic, Contemporan, Crime și Bestseller. Această colecție poate fi ușor imaginată ca o stradă cu arhitectură eclectică, pe care modernitatea și tradiția se îmbină perfect. O stradă cu care s-ar putea mândri orice metropolă din peisajul literar al lumii și unde locuiesc fascinanții magicieni ai povestirii din ultimul secol.

Bucuresti, 16.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *