free download 78 travel guides written by experts

Laboratoarele BitDefender prezinta Top 10 Malefic ianuarie-iunie 2007

Mass mailer-ii si Troienii s-au dovedit a fi cele mai mari amenintari atat pentru utilizatorii casnici  cat si pentru companii

BitDefender®- producatorul roman, lider tehnologic la nivel mondial in securitatea datelor, prezinta Top 10 Malware pentru prima jumatate a anului 2007.
In perioada analizata, laboratoarele BitDefender din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisora au detectat peste 150.000 de noi pericole informatice, fata de „doar” 48.000 aparute in semestrul I al anului trecut. Potrivit specialistilor BitDefender, in ultimele 6 luni, principalele amenintari la adresa calculatoarelor au fost virusii transmisi prin e-mail, dar mai ales troienii. Troianul Peed a reprezentat atacul informatic numarul 1 al anului, variantele sale cumuland aproape 30% din totalul infectarilor.

Clasa de troieni Behaves.Like: Trojan.Downloader ocupa locul secund. Astfel de amenintari virale sunt stopate cu ajutorul tehnologiei proprietare BitDefender B-HAVE, care permite detectarea lor pe baza analizei comportamentale a acestor aplicatii.

In prima jumatate a anului, pericolele informatice detectate pe baza analizei comportamentale au insumat 21,4% din totalul virusilor descoperiti. In urma testelor internationale de profil, tehnologia B-Have a fost desemnata printre cele mai avansate din lume in detectia pro-activa a diverselor tipuri de malware.

O alta amenintare notabila este Win32.Sality.M, un virus polimorfic care se raspandeste folosind virusul Bagle ca vector. Interesant este faptul ca virusul Bagle in sine nu a reusit sa se claseze in top 10.

„Schimbarea treptata de la virusi catre troieni in listele Top 10 Malware  reprezinta o tendinta interesanta in securitatea datelor”, a declarat Viorel Canja, seful Laboratoarelor BitDefender. „Desi popularitatea virusilor ce se transmit pe e-mail scade incet, variantele lor cele mai puternice sunt inca prezente si reprezinta o amenintare constanta pentru sistemele utilizatorilor casnici si ale companiilor”, mai spune Canja.

Pentru mai multe informatii si detalii legate de ultimele tipuri de malware in circulatie in acest moment, va invitam sa vizitati Centrul de Securitate BitDefender ://www.bitdefender.ro/site/VirusInfo/realTimeReporting/

Top 10 Malefic BitDefender:
Nume virus                Procent infectari
1.    Trojan.Peed.Gen                                        27.19%
2.    BehavesLike:Trojan.Downloader             21.40%
3.    Win32.Netsky.P@mm                                 5.62%
4.    Trojan.Peed.A                                             2.37%
5.    Win32.NetSky.D@mm                                1.87%
6.    Win32.Nyxem.E@mm                               1.86%
7.    Win32.Sality.M                                         1.85%
8.    GenPack:Trojan.Downloader.Tibs.I         1.33%  
9.    Trojan.Peed.P                                          1.30%
10.    Win32.Netsky.AA@mm                           1.22%

Bucuresti, 3.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *