free download 78 travel guides written by experts

Jurnalista Lina Vdovii a fost selectata sa participe la Bursa pentru Excelenta in Jurnalism,

editia 2014

Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) anunță jurnaliștii selectați să participe la ediția a opta a Bursei pentru Excelență în Jurnalism. Anul acesta România va fi reprezentată în competiția regională de către Lina Vdovîi, jurnalistă la TVR Plus. Ceilalți nouă jurnaliști selectați sunt: Jeta Abazi – Kosovo, Boryana Dzhambazova și Krasimir Yankov – Bulgaria, Konstantinos Kallergis – Grecia, Marija Knežević – Croația, Branko Krivokapić – Muntenegru, Marija Mitevska – Macedonia și Dragana Pećo și Tanja Matić – Serbia.

Și anul acesta competiția “Bursa pentru Excelență în Jurnalism” a fost foarte strânsă, cu un număr record de 162 de înscrieri. Cei zece jurnaliști au fost aleși de un comitet de selecție internațional format din șapte personalități media reprezentative pentru țările participante. Propunerile de proiecte au fost selectate în baza criteriilor de relevanță, fezabilitate și originalitate, coroborate cu experiența profesională a jurnalistului, motivația acestuia și abordarea jurnalistică propusă.

În cadrul competiției jurnaliștii selectați vor primi sprijin profesional și financiar pentru a investiga o temă regională de interes european iar articolele rezultate vor fi publicate până la final de an. Tema ediției din 2014 este GENERAȚII. Dezvoltarea proiectelor de cercetare va începe în aprilie imediat după prima întâlnire a jurnaliștilor care va avea loc la Viena.

Jurnaliștii vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro, vor lua parte la seminarii de dezvoltare profesională și vor primi îndrumare pe tot parcursul realizării materialelor. În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

„O bursă care are în vedere Balcanii, cu oamenii și poveștile sale necunoscute, este o ocazie unică pentru un jurnalist din regiune", a declarat Vlad Odobescu, jurnalist român și câștigătorul premiului întâi la ediția de anul trecut a competiției.

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism are menirea de a sprijini jurnalismul investigativ de calitate în domenii de interes regional și european și de a contribui la colaborarea între jurnaliștii din regiune. Programul este sprijinit de Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Bucuresti, 01.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *