free download 78 travel guides written by experts

„Jurnal de Antreprenor”, un proiect marca Radu Georgescu pentru stimularea spiritului antrepreno

Radu Georgescu, antreprenor şi investitor în serie, Chairman al GECAD Group, iniţiază o serie de evenimente reunite sub numele “Jurnal de Antreprenor”, pentru promovarea şi stimularea spiritului antreprenorial în licee şi în comunitatea de business locală.

Proiectul se va desfăşura sub forma unor întâlniri periodice cu elevii din clasele a XIa si a XIIa din cadrul unor licee de prestigiu din ţară, urmate de întâlniri informale cu  antreprenori şi companii locale, activi în industria de software şi a tehnologiilor web.

Primele întâlniri vor avea loc la Iaşi, pe 28 septembrie 2011, la Colegiul “Costache Negruzzi “ şi Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”. Radu Georgescu va fi prezent şi la Timişoara, pe 5 octombrie 2011, unde se va întâlni cu elevii Liceului de Informatică “Grigore Moisil” şi ai Colegiului Naţional Bănăţean. Pentru această primă etapă a proiectului sunt programate evenimente similare la Cluj (noiembrie 2011) şi la Bucureşti (noiembrie şi decembrie 2011).

“Mi-a plăcut întotdeauna să iau contact cu generaţiile mai tinere şi să împărtăşesc din experienţa mea antreprenorială. Sunt ferm convins că stimularea spiritului de explorare a acestei alternative – antreprenoriatul – trebuie realizată din timp, încă din liceu, astfel încât odată ajunşi tinerii la facultate, orizontul de opţiuni să le fie mult lărgit iar cunoştinţele dobândite să se aşeze pe baze mai bine structurate”, spune Radu Georgescu, iniţiatorul proiectului “Jurnal de Antreprenor”.

Primele întâlniri din cadrul proiectului “Jurnalul de Antreprenor” sunt organizate cu sprijinul organizaţiilor APEC (Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii), din Iaşi, ARIES Timişoara şi VentureConnect din Bucureşti.

Despre GECAD Group:
Prima companie GECAD a fost fondată în 1992 de către Radu Georgescu, ca dezvoltator de software pe platformă CAD. În timp, GECAD s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistată către securitate IT, lansând pe piaţă, în 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus. În 2003, pe când RAV era distribuit în peste 60 de ţări şi proteja peste 10 milioane de utilizatori la nivel mondial, tehnologia a fost achiziţionată de Microsoft. După vânzarea RAV către Microsoft şi pe baza aceloraşi valori, GECAD a început în 2003 să investească în dezvoltarea altor afaceri software cu obiectivul de a furniza clienţilor din întreaga lume soluţii IT inovatoare şi de încredere. În 2010, una dintre companiile din portofoliul său de investiţii, ePayment, a fost achiziţionată de către grupul media internaţional Naspers, prin intermediul MIH Allegro.

GECAD Group deţine, în prezent, investiţii în Avangate, Axigen, Phoenix, GECAD NET, ePayment (minoritar) şi ROL.ro (minoritar). Pentru mai multe informaţii, accesaţi //www.gecad.com.

Bucuresti, 26.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *