free download 78 travel guides written by experts

Izolarea podului cu celuloza sau vata bazaltica? O comparatie detaliata

Cum poti sa obtii un strat izolator cat mai performant, fara pierderi de caldura, in pod, tavan sau la mansarda casei tale? Ce poti sa folosesti pentru a umple chiar si cele mai inguste sau greu-accesibile spatii din aceasta parte a locuintei tale? Descopera avantajele celulozei – un material ce garanteaza un strat izolator continuu – pentru o protectie termica garantata, indiferent de temperatura de afara, pentru siguranta familiei tale.

izolatii naturale celuloza

Un material usor si simplu – celuloza Steico de la Izolatii Naturale

Un studiu comparativ recent publicat online la www.izolatiinaturale.ro arata principalele avantaje pe care le ofera acest tip de celuloza, in contrast cu proprietatile oferite de vata bazaltica, pentru izolarea unui pod sau a unui tavan (intre grinzi).

1. Izolare pe timpul verii
Cifrele arata o diferenta enorma – celuloza garanteaza o inmagazinare termica de exceptie, de aproape trei ori mai mare fata de cea oferita de vata. Asadar, celuloza Steico inregistreaza 2100 J/Kg*K iar vata bazaltica doar 860 J/Kg*K.

2. Trecerea caldurii prin stratul de izolatie
Denumita si defazare termica, aceasta proprietate arata ca celuloza este de aproape 4 ori mai buna: 8,5 ore fata de 2,6 ore, la o izolatie de 20 de cm.

3. Izolare in timpul iernii
Sezonul rece este unul dintre momentele critice, cand izolarea mansardei/podului este pusa cu adevarat la incercare. Si aici, celuloza conduce cu 2 puncte – 0,038 W/(m*K) comparativ cu 0,040 W/(m*K).

4. Atenuarea zgomotelor din exterior
Izolarea fonica oferita de celuloza este aproape dubla fata de vata – 60% fata de 35%.

5. Rezistenta in caz de foc
Nimeni nu poate nega pericolele pe care le poate aduce un incendiu. Evita daunele si alege celuloza: nu arde, nu se topește, nu își schimbă forma. Vata bazaltica nu arde, insa se topeste repede.

izolatii naturale pod
izolatii naturale pod

6. Montaj
Pierderile de montaj sunt 0% la celuloza iar durata acestui procedeu este de doar cateva ore, comparativ cu 10% la vata si termenul lung – 2/3 zile pentru aceeasi suprafata.

7. Acoperire si eficienta
Izolatia naturala cu celuloza Steico asigura umplerea tuturor golurilor, fara punti termice, gratie pomparii performante. Vata bazaltica, din pacate, pastreaza goluri, fante, rosturi sau punti termice – in plus, se taseaza dupa 2-3 ani.

izolatii naturale

8. Umiditatea – un inamic?
Vata bazaltica isi pierde partial functiile de izolare, dupa uscare; celuloza insa nu este afectata de umiditate si nu isi pierde niciuna din proprietati dupa uscare.

Potrivita pentru a izola mansardele deja locuite, neiritanta pentru om, fara compusi chimici, impiedicand tranzitul de aer prin stratul izolator, celuloza Steico este de departe invingator in acest test comparativ detaliat.

Descopera toate beneficiile acestor solutii naturale de izolare cu celuloza si investeste intr-o mai buna calitate a vietii pentru tine si familia ta la Izolatiinaturale.ro!

Articol de Adrian D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *