free download 78 travel guides written by experts

Cum să pregătești corect un colet pentru transport

Dat fiind numărul foarte mare de români aflați la ora actuală în Germania (un studiu din 2019 ne spune că ar fi peste 750.000 de români), este evident faptul că s-au dezvoltat anumite servicii care să le vină în ajutor.

De exemplu, au apărut foarte multe companii care efectuează transport de persoane către și din această țară, precum și transport colete Romania Germania, servicii care le sunt de ajutor celor care au ales să se mute, cel puțin pentru o vreme, în Germania.

Trimit diferite lucruri acasă și totodată primesc bunuri de acasă pe care nu le găsesc în Germania și care le mai alină din dorul de casă. Totuși, nu puține sunt cazurile în care au apărut probleme și nemulțumiri la partea de transport colete.

transport colete Romania Germania

Sunt și cazuri în care coletele sunt lovite pe drum, iar astfel ajung la destinație mai mult sau mai puțin întregi. Vina poate fi împărțită în mod egal între transportator și beneficiar. Iar asta deoarece nu toți transportatorii pun foarte mult preț pe seriozitatea acestui serviciu și totodată o mulțime de persoane nu știu cum să pregătească corect un colet.

Astfel, în acest articol ne-am propus să oferim câteva sfaturi pentru împachetarea corectă a unui colet. Am solicitat ajutorul echipei de la Magic Trans iar împreună am realizat acest ghid pe care ar trebui să îl urmezi și tu ori de câte ori trimiți colete în Germania sau în orice altă țară străină:

Folosește materiale care să protejeze conținutul coletelor

Indiferent ce lucruri alegi să pui în colet, este foarte important să te asiguri că acestea sunt cât mai bine protejate. Cum faci asta? Ei bine, există multe materiale concepute special în acest sens. Folosește și tu astfel de materiale antișoc iar astfel produsele tale vor fi transportate în cele mai bune condiții și totodată cu riscuri minime. În acest sens poți folosi polistiren, folie cu bule sau chiar hârtie mototolită.

De asemenea, atunci când în colet ai și recipiente cu conținut lichid, atunci ar trebui să le protejezi cu material izolant astfel încât în cazul spargerii conținutul să nu ajungă în întreg coletul.

Compartimentarea este foarte importantă

Pentru a te asigura că toate lucrurile tale ajung în condiții excelente la destinație, trebuie să garantezi o foarte bună compartimentare.

Folosește mai multe cutii și chiar diferite materiale, precum cartonul sau polistirenul, pentru a separa anumite lucruri. Astfel poți asigura stabilitatea lucrurilor pe care le trimiți, fiind evitată astfel distrugerea lor.

Iar dacă trimiți un colet de dimensiuni generoase, atunci poți folosi mai multe cutii mici într-o cutie mai mare, ceea ce garantează desigur o compartimentare excelentă.

Utilizează bandă adezivă pentru sigilarea coletului

La fel de important este să sigilezi cât mai bine coletele trimise, ceea ce nu este foarte dificil de făcut. Folosește bandă adezivă de calitate, din polipropilenă sau chiar din PVC, iar astfel vei sigila cu brio coletul tău. Banda o poți aplica din belșug pentru o cât mai bună sigilare a coletului.

Nu uita să scrii clar toate informațiile necesare pentru livrarea coletului

Iar în final îți mai putem recomanda doar să scrii cât mai clar datele destinatarului. Firmele care oferă servicii de transport colete în Germania au, de cele mai multe ori, o mulțime de colete de livrat așa că le este imposibil să memoreze toate informațiile pentru livrarea fiecărui pachet în parte.

Prin urmare ar trebui să le notezi mare și clar într-un loc vizibil al coletului, astfel încât să nu existe probleme cu livrarea.

Acestea fiind spuse, dacă vei respecta toate sfaturile noastre, atunci nu vei întâmpina niciodată neplăceri la partea de livrare a coletelor. Iar dacă dorești să trimiți colete în și din Germania în cele mai bune condiții, atunci noi îți recomandăm să colaborezi cu Magic Trans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *