free download 78 travel guides written by experts

Irinel Ionescu a facut parte din juriul Recreate Packaging 2014 Helsinki

Irinel Ionescu, creative partner al AMPRO Design, a făcut parte din juriul concursului „Recreate Packaging 2014”, competiție dedicată design-ului de ambalaj inițiată de producătorul finlandez de hârtie și carton Stora Enso și susținută de Aalto University, din Helsinki. Este a doua oară când Irinel Ionescu face parte dintr-un juriu internațional, după ce, în 2013, a jurizat concursul organizat de EPDA (European Packaging Design Association).

Ceilalți membri ai juriului au fost Heiner Gers-Barlag – Group Manager, Packaging Innovation, Beiersdorf AG, Timo Pulkkinen – Country Manager, FedEx Finland Branch, Ilona Törmikoski – Independent Design Consultant, Polku Consulting/ORNAMO member, Mikko Koria – Professor, Head of IDBM Master’s program in Aalto University School of Business, Ilkka Harju – Manager, Stora Enso Renewable Packaging, Lasse Johansson – VP Commercial, Stora Enso Renewable Packaging.

Organizatorii concursului din Finlanda, a cărui primă ediție s-a desfășurat în 2012, și-au propus să încurajeze designerii să regândească packaging-ul și să-i familiarizeze pe aceștia cu ideea materialelor refolosibile, bazate pe fibre. Tema ediției de anul acesta a fost turismul, astfel încât participanții – atât profesioniști, cât și studenți – au trebuit să-și bazeze lucrările înscrise în concurs pe ideea de portabilitate și greutate redusă a ambalajelor.

Provocarea la care participanții au trebuit să răspundă a fost să aleagă trei produse de beauty/healthcare și să redeseneze packaging-ul astfel încât să îmbunătățească standardele actuale de portabilitate ale ambalajelor primar și secundar. Juriul a trebuit să aleagă din cele 118 lucrări înscrise de către participanți din 20 de țări pe baza unor criterii care au variat de la funcționalitate și user experience până la utilizarea inovativă a materialelor și capacitatea creațiilor de a fi gata pentru producția de masă.

Câștigătorii celor trei premii în valoare de 8000, 6000 și, respectiv, 4000 de euro au fost desemnați pe 14 februarie, iar festivitatea de premiere se va desfășura pe 8 mai, în Germania.

Mai multe informații pe: www.storaenso.com/recreate și www.facebook.com/recreatepackaging.

Bucuresti, 18.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *