metalshow

Ioana Nicolaie prezinta: Aventurile lui Arik

ILUSTRAŢII de MIHAIL MARIAN

Ioana Nicolaie, bine-cunoscuta scriitoare şi poetă din noua generaţie, autoare a numeroase articole în presa de specialitate şi nominalizată pentru creaţiile sale la cele mai importante premii literare autohtone, se află la prima sa carte pentru copii. Onoarea de a publica acestă minunată poveste, plină de învăţăminte şi valori morale, am avut-o noi, CORINT JUNIOR, una dintre puţinele edituri care se încumetă să publice în această perioadă cărţi de autor şi ilustrator români.
Experienţa vastă în editare şi standardul ridicat al fiecărei ediţii care poartă girul CORINT JUNIOR ne califică să avem astfel de demersuri îndrăzneţe şi aproape unice pe piaţa de carte din România.

ARIK ARE CEVA DIN ÎNCREDEREA FIECĂRUI MICUŢ…

Editată în condiţii de lux şi cu o grafică de excepţie, AVENTURILE LUI ARIK face deliciul oricărui mic cititor.  Muzicalitatea versurilor, acţiunea alertă a pasajelor de proză, ilustraţiile extraordinare, precum şi puzzlelul ataşat fac ca această ediţie să fie unicat, şi suntem siguri ca se va bucura de un succes bine meritat.

Arik are ceva din încrederea fiecărui micuţ care descoperă fascinat lumea.
El pleacă să-şi salveze fraţii de Viespile de Fum şi este prins într-un vîrtej de întîmplări uimitoare. Îi cunoaşte pe Nasuri Cîrne şi pe Zum, îşi descoperă curajul, prietenia şi dragostea. Dar oare trece cu bine prin toate aventurile? Şi primeşte la sfîrşit o neaşteptată răsplată?

pret: 39.90, 64 pagini
cartonată, policromie

Mesajul autoarei:

Dragi copii,
Mintea noastră seamănă cu un cufăr, în care e ascunsă o ciudată comoară. Sunt înăuntru bucuriile noastre, dorinţele, iubirea şi prietenia, faptele bune, visele etc. Toate acestea strălucesc. Dar nu ştim de la început care din ele străluceşte mai tare. Trebuie să avem răbdare şi să vedem cît mai bine ce-i în cufărul nostru. În al meu au fost felurite întîmplări, poveşti, foarte multe cărţi citite, note bune, serbări şi, după ce-am crescut, cîteva cărţi scrise. Ele se numesc Poză retuşată, Nordul, Credinţa, Cerul din burtă, Cenotaf şi se găsesc în bibliotecile celor mari. Patru sînt de poezie – de aceea îmi par foarte preţioase – , iar una este un fel de roman.
Acum cinci ani mi s-a făcut un dar minunat: un copil, ca fiecare din voi. El m-a ajutat să văd mai limpede comoara din cufărul meu. Am găsit în ea, după multă căutare, povestea pe care aţi auzit-o. M-am împrietenit cu Arik şi cu toţi cei care însufleţesc mica lui lume. M-am amuzat cu ei, am avut emoţii, cînd le-a fost greu, am fost bucuroasă, cînd am ajuns la final. Dacă această carte vă va plăcea şi-mi veţi scrie pe adresa arik@edituracorint.ro, mă voi strădui sa-i găsesc o continuare.
                                                                       
Ioana Nicolaie, cu drag

Ioana Nicolaie s-a născut la 1 iunie 1974 în oraşul Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Cărţi publicate: „Poză retuşată”, (în urma cîştigării concursului de debut),
„Nordul” – volumul  a fost nominalizat în 2003 la Premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de poezie a anului precedent; “Credinţa” – volumul  a fost nominalizat la Premiile Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi la Premiul Euridice, „Cerul din burtă” – volum  considerat de Revista Orizont „Cartea lunii iulie”, în 2005.
A fost prezentă în volumul colectiv „Ferestre 98”, nominalizat pentru Premiul ASPRO, în volumul experimental „40238 Tescani”, nominalizat pentru Premiul ASPRO şi în „Generaţia 2000”. În 2006 a publicat volumul de poezie Cenotaf – nominalizat la premiile Observator Cultural.
Este autoarea textului albumului „Bucureşti. Metropolă europeană”.

Selecţii din versurile autoarei au fost traduse în franceză, engleză, germană şi suedeză.

Bucuresti, 12.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *