free download 78 travel guides written by experts

Invisalign- Alternativa aparatelor dentare, gutiere invizibile care indreapta dintii gradual

Glamour Dent: Prin Invisalign, pacientul trece printr-un plan de migrare a dinţilor cu mulaje adaptate pentru 10-20 de etape intermediare

Când de gândim la aparate dentare, de cele mai multe ori avem în față imaginea unor brackeți sau sârme pe care trebuie să le purtăm permanent. Însă tehnologia a avansat, iar cea mai nouă metodă de îndreptare a dinților într-un mod estetic este reprezentată de Invisalign, o serie de gutiere dintr-un material plastic, care se crează pe baza unei proiecții computerizate a migrării dinților într-o poziție corectă, potrivit specialiștilor Glamour Dent. 

“Pe baza tehnologiei computerizată 3D se proiectează un plan de tratament pornind de la poziția actuală a dinților și până la poziția dorită, de aliniere perfectă. Invisalign este format din circa 12-15 gutiere, care îndreaptă dinții gradual aplicând o forță constantă asupra lor. Pacientul schimbă aceste mulaje cam la 2 săptămâni, pentru ca la final dinții să ajungă în poziția normală, “ declară doctor Anca Pătru, General Manager Glamour Dent.

Gutierele sunt practic invizibile, datorită materialului de plastic transparent și subțire, și pot fi scoase ori de câte ori este nevoie (la masă, pentru periaj, pentru participarea la diverse evenimente etc). Posibilitatea periajului împiedică apariția după tratament a unor probleme legate de carii, depuneri de tartru etc, ca în cazul aparatelor dentare fixe.

Invisalign are aceeași eficiență ca aparatele clasice, rezultatele fiind vizibile într-un an, un an și jumătate.

“Pacienții pot vedea prin simularea făcută pe calculator la începutul tratamentului toți pașii pe care îi urmează dantura până la îndreptarea completă, ceea ce reprezintă o motivație în plus pentru ei,“ declară doctor Anca Pătru, General Manager Glamour Dent.

Bucuresti, 31.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *