Shadow

Interviu Doina Hublea, coach, hipnoterapeut: Eu cred că totul în viață începe din inimă

Vă invităm să o cunoașteți pe Doina Hublea, coach, hipnoterapeut și să aflați cum a început călătoria spre antreprenoriat, unde se află acum și ce își propune pentru viitor. Am discutat și despre ce a învățat în tot acest timp, dar și despre alte aspecte de afaceri pe care le descoperiți mai jos.

Doina Hublea
Doina Hublea

Pentru început, te rog să ne spui câte ceva despre tine

Locuiesc în București și inițial am absolvit Facultatea de Fizică Atomică pe platforma Măgurele de lângă București și Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Ulterior am fost acreditată de Internațional Coach Federation ca și coach și apoi am obținut certificarea pentru consilier de dezvoltare personală și hipnoterapeut.

Toate activitățile mele profesionale pe care le-am practicat până acum în diverse companii private au presupus relații de afaceri cu clienți români și străini. Am făcut parte din echipa de mentori și traineri ai Programului Upgrader.

Cariera mea în coaching și hipnoterapie a început ca urmare a curiozității mele pentru studiul ființei umane, de mic copil fiind pasionată de cărțile de psihologie. Am fost fascinată să descopăr cum funcționează mintea și relațiile dintre oameni, ce este memoria și cum se poate îmbunătăți. Dacă dorești să vizualizezi unul dintre articolele despre memorie, te invit să accesezi link-ul despre îmbunătățirea memoriei.

Când, de ce și cum ai făcut pasul către antreprenoriat?

Când am făcut primul pas către antreprenoriat? De ce? …….Dragă Loredana, în primul rând îți mulțumesc pentru bucuria enormă pe care mi-o aduci în suflet adresându-mi aceste întrebări pentru că ele mă determină să-mi amintesc de momentele frumoase care deși s-au petrecut acum foarte mulți ani, sunt vii în memoria mea, ca și cum s-ar fi întâmplat cu câteva minute în urmă.

Eu cred că totul în viață începe din inimă. Din inimă, nu din minte. Mintea doar mă ajută să realizez ce simt cu inima. Pe inimă nu o pot programa să simtă sau să nu simtă, să-i placă sau să nu-i placă ceva. Am făcut primul pas către antreprenoriat când am simțit din interior, nu a fost nimic plănuit. Acest prim pas a fost întâi în inima mea, în invizibil, atunci când în holul facultății, fiind studentă la ASE în anul IV, la 21 ani, mi-am exprimat această intenție în primul meu interviu acordat unei jurnaliste de la revista Timpul Femeilor.

revista Timpul Femeilor

Am fost întrebată: „Ai un model în viață? Cine-i?” Și i-am răspuns doamnei, zâmbindu-i și încrezătoare: „Nu. Nu am un nume, dar visez la o femeie de afaceri. O femeie de afaceri se descurcă singură, devine cineva prin propriile puteri. Trebuie să ai curaj. Sper că voi avea.”

Aceste două cuvinte “propriile puteri” care existau imprimate în ființa mea probabil cu ceva timp înainte de acest interviu, în caietul de teme și practică pe care l-am avut în cadrul școlii de coaching pe care am absolvit-o mulți ani mai târziu după acest interviu, au luat o altă formă și au fost scrise în acest caiet: „Explorează lumea, explorând lumea ta interioară!” – ca reprezentând numele site-ului pe care visam să îl am.

După care, iar peste mulți ani, aceste visuri mi-au apărut în sfârșit și în vizibil și acum sunt o femeie de afaceri și am afacerea și site-ul visat, le ofer oamenilor diverse metode prin care ei pot obține ce își doresc, descoperind puterea minții lor.

De ce am făcut pasul către antreprenoriat? Pentru că a existat permanent această dorință în sufletul meu de a contribui cu ceva util în această viață: să fac ceva benefic pentru alții. Să ajut oamenii mi se pare cel mai bun lucru pe care îl pot face, este o trăsătură de caracter cu care m-am născut. Am făcut pasul către această afacere din pasiune pentru minte:). Și acum îmi aduc aminte cum fiind în clasele primare, am descoperit o carte despre psihologie pe cel mai de jos raft din biblioteca părinților. Am răsfoit-o puțin și m-a captivat așa de tare, încât am citit-o pe toată pe loc, stând pe jos, lângă raftul bibliotecii, în sufragerie. Mă hipnotizase!:) De atunci a început atracția mea pentru tot ce are legătura cu mintea și de aceea aprofundez mereu studiul minții.

Cum am făcut pasul către antreprenoriat?

Planificându-mi foarte detaliat pașii pe care i-am avut de parcurs și ajustându-i din mers, în funcție de inspirațiile care mi-au apărut.

Ce servicii oferi acum și cine sunt clienții tăi?

Eu doar am descoperit ce au inventat alții cu foarte mult timp înaintea mea, aceste două arte și științe: coaching și hipnoterapia, iar prin aceste servicii pe care le ofer, le împărtășesc oamenilor un mod nou de a-și trăi viața, transformator și impresionant.

Serviciile constau în ședințe de coaching și hipnoterapie pentru clienți care își doresc :
– consolidarea încrederii în sine
– să renunțe la obiceiuri nocive (fumat, consum de droguri, de alcool)
– să reducă consumul excesiv de alimente și să adopte un stil de viață sănătos
– să combată insomnia
– să practice exerciții fizice
– să-și gestioneze stresul
– să-și imbunătățească comunicarea
– să exploreze lumea și să învețe lucruri noi
– să-și imbunătățească memoria
– să-și gestioneze durerile.

În general la aceste servicii apelează persoane:
– care vor să-și rezolve o problemă – ceva neplăcut pentru ei
– sau care vor să-și împlinească o dorință – ceva plăcut pentru ei.

Pentru orice aspect din viața unei ființe poți folosi coaching sau hipnoza, iar mai sus am enumerat doar câteva dintre lucrurile cel mai des întâlnite cu care se confrunta oamenii.

Care a fost cea mai mare provocare în business pentru tine?

Atragerea clienților. Și cum ai depășit această provocare? Încă e o provocare.

Cum te-ai promovat la început (personal și afacerea) și cum te promovezi acum?

La început mă promovam:
– prin clienții pe care îi aveam când colaboram cu școala de coaching pe care am absolvit-o
– pe Facebook
– prin participarea la evenimente
– prin cunoștințe.

Acum mă promovez prin site-ul meu www.doinahublea.com și cu ajutorul agenției SenDesign Digital Marketing cu care colaborez pentru: optimizare SEO, verificare copywriting, publicare pe diverse publicații, reclame. În continuare mă promovez pe Facebook și în curând și pe youtube.

Ce îți propui pentru acest an și pentru următorul?

Pentru acest an 2023 îmi propun să îmi promovez serviciile și să am câte 100 de abonați la newsletterul site-ului meu www.doinahublea.com și la canalul meu de youtube pe care îl voi lansa în Noiembrie 2023: “Explore the world by exploring your inner world with Doina Hublea”.

Pentru anul 2024 îmi propun ca site-ul meu care momentan e accesibil doar în limba Română să fie disponibil și în limba Engleză și să am și clienți străini, iar în plus față de ședințele 1 la 1, să ofer diverse produse digitale în România și în străinătate.

Care ar fi top 5 sfaturi pe care le-ai da cuiva care vrea să urmeze aceeași cale, a antreprenoriatului?

Ce i-aș povesti la un ceai cald și aromat unei alte persoane care vrea să urmeze această cale?
1. Să-și fie devotată ei înseși și să facă lucrul la care a visat cândva, chiar dacă au trecut de atunci 7 ani sau mai mult.
2. Să se iubească pe ea însăși și să facă acea activitate pentru care simte că îi bate inima mai tare, care îi aduce numai plăcere și care o energizează instant chiar dacă e obosită fizic.
3. Să se predea în totalitate divinului din ființa ei și să aibă încredere deplină în propria persoană, chiar dacă e singură cu pasiunea pe drumul ei.
4. Să fie bună la suflet și să aibă răbdare infinită.
5. Să fie curioasă și să exploreze cât mai multe feluri de a fi ale ei în această viață, trăind experiențele cu toate simțurile și cu toate emoțiile aferente.

Și să încheiem pe o notă personală: Spune-ne 5 lucruri pe care nu le știe lumea despre tine

Eu promovez prin afacerea mea ce sunt în profundul ființei mele și ce fac în viața mea zilnică, adică:

1. Înainte de orice mă relaxez prin ce mă face fericită: citind, bând ceai, ascultând muzică, meditând.
2. Nu am obiceiuri nocive (fumat, consum de droguri, de alcool).
3. Iubesc să practic mișcare fizică: plimbări în natură, diverse feluri de gimnastică sau dansuri.
4. Sunt preocupată permanent să-mi imbunătățesc comunicarea cu cei din jur.
5. Ador să explorez lumea: nu numai să călătoresc mereu în locuri noi, dar și să învăț lucruri noi din domenii cunoscute sau domenii noi, imbunătățindu-mi în același timp memoria și apoi să aplic teoria învățată, să o experimentez bucurându-mă de rezultatele diferite.

Care e cuvântul care te definește?

Relaxare.

Dar cuvântul care definește afacerea ta?

Explorare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *