free download 78 travel guides written by experts

Intalnire cu campionii nostri

Fundația Olimpică Română organizează, pe 17 decembrie, începând cu ora 11:00, la Clubul Cortina din comuna Corbeanca, tradiționala întâlnire cu campioni – foști sportivi, antrenori și tehnicieni din sport – aflați la vârsta senectuții. Este un moment emoționant, atât pentru invitați, care au cunoscut bucuria notorietății, dar și uitarea, cât și pentru organizatori. Întâlnirea le oferă tuturor șansa de a se revedea și de a rememora anii de glorie din sport.

Evenimentul, aflat la cea de-a 12-a ediție, se desfășoară, ca în fiecare an, cu sprijinul Valeriei van Groningen, vicepreședintele Fundației Olimpice Române, care a inițiat și dezvoltat acest proiect împreună cu Ivana Iancu, senior PR. Este un proiect de voluntariat care a adus bucurie multor sportivi și, care atrage atenția asupra faptului că valorile sportului românesc trebuie prețuite și respectate chiar și atunci când vârsta nu le mai permite să rămână active.

”Acesta este proiectul meu de suflet la Fundația Olimpică Română și sunt foarte fericită că reușim să-l facem de 12 ani, fără întrerupere. Invitații sunt oameni deosebiți pentru care am o mare admirație. Vârsta înaintată nu trebuie să fie un impediment pentru a le oferi acestora șansa de a se revedea și de a rememora momentele frumoase pe care le-au trăit împreună”, a declarat Valeria van Groningen.

De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare: Veronica Cochela, Doina Ignat și Viorica Susanu.

Fostul canoist Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al României, Geta Pitică, campioană mondială la tenis de masă, proba de dublu, Viorica Udrescu Rohan, Victor Mociani, Doina Bălașa, Popa Dumitru, Maria Vicol, Ștefan Birtalan, Silviu Dumitrescu și Nicolae Nedeff sunt doar o parte dintre foștii sportivi care vor participa la eveniment.

”În fiecare an, atât de Crăciun, cât și cu ocazia sărbătorilor pascale, încercăm să dăruim iubire și câteva surprize frumoase fostelor glorii ale sportului românesc”, a declarat Andreea Răducan, Președintele Fundației Olimpice Române.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu al fundației, care se numește ”Împreună pentru sportivii României”. Acesta a fost relansat recent și urmărește sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul sportivilor. Primii 10 beneficiari au fost deja selectați și vor primi timp de un an, o pensie socială lunară în valoare de 300 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru procurarea de medicamente și alte obiecte medicale de uz frecvent.

Evenimentul dedicat campionilor este posibil datorită partenerilor care au sprijinit mereu această inițiativă: Anca Mitu, Manager General Club Cortina și Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing&PR Burda Romania și Ursus Breweries.

Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață. Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Bucuresti, 17.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *