free download 78 travel guides written by experts

Informatii post-eveniment 1 IUNIE: Sa ne bucuram de farmecul copilariei!

Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivă și Intervenție Socială – CEDIIS a organizat Sâmbătă, 1 iune 2013, un eveniment spectacol dedicat Zilei Internaționale a Copilului, la care au participat peste 800 de persoane – copii și adulți. Gazda evenimentului a fost Școala Gimnazială Nr. 1 Cosoba, judetul Giurgiu.

300 de copiii din școlile comunelor Cosoba, Crevedia Mare și Roata de Jos – Cartojani, județul Giurgiu, au oferit publicului prezent, un adevărat spectacol de competiție, muzică, poezie, dans, culoare și voie bună, alături de invitații noștri speciali: HappyŞor, Laura Moisiu și Brighi.

Evenimentul organizat de CEDIIS împreună cu Școala Gimnazială Nr. 1 Cosoba, a avut două componente majore: ,,Jocurile copilăriei" – o mini-competiție inter-școlară, în care copiii școlilor participante s-au întrecut la ,,Şotronul", ,,Elasticul", ,,Sfoara", ,,Alergarea în sac", ,,Ţară, țară, vrem ostași!" și ,,Arată-ne talentul tău!" – un adevărat spectacol al celor mai talentați copii din aceste școli, prezentat de Laura Moisiu și premiat de Brighi.

Cei mici au pregătit torturi delicioase și au pictat mămicilor cate o sacoșică oferită de ,,partenerul de joacă" – ING Asigurări.

Participanții la concursuri, precum și cei ce și-au prezentat talentul au fost sustinuți de colegii de școală, părinți și bunici, frați și surori, de cadrele didactice, oficialități, invitați speciali, parteneri și sponsori.

Pe 1 Iunie, toţi copiii au avut liber la dulciurile oferite de sponsorii noștri.

Şi pentru că 1 Iunie înseamnă o Sărbătoare fericită pentru Ţoţi copiii, ne-am propus să aducem zâmbetul și pe feţele unor prichindei mai puțin norocoși, copii care nu pot fi judecaţi pentru greșeala nimănui.

Astfel, în cadrul evenimentului, au fost promovate și sprijinite material, trei cazuri sociale locale care ne-au impresionat profund.

Pe tot parcursul evenimentului s-au strâns donaţii constând în jucării, oferite de copiii participanţi, jucării ce vor merge, în următoarele zile, să lumineze faţa si copilăria unor micuţi dintr-un Centru de Plasament.

Astăzi, 1 Iunie, Echipa CEDIIS și-a propus să întoarcă timpul și, alături de copii, adulţii să retraiscă farmecul copilăriei. Energia și voioşia molepsitoare a copiilor au transformat ziua într-o pagină de poveste, făcând până și sorele, să participe la jocurile lor.

Pe lângă joacă și promovarea micilor talente, evenimentul a avut și scopul de a forma și dezvolta conștiința copiilor, învățandu-i ca primirea celor ,,diferiți” alături de ei înșiși trebuie făcută nu numai din obligație sau milă, ci pentru ca fiecare individ are dreptul de a participa la acţiuni comune care să conducă la dezvoltarea ulterioară și la dezvoltarea comunității în care trăieşte.

Mulţumim tuturor participanţilor la evenimentul ,,1 Iunie: Să ne bucurăm de farmecul copilăriei!" pentru că ne-au fost alături şi mulţumim copiilor că ne-au amintit ce frumos este să fii copil. Mariana Nica – Președinte CEDIIS

Această activitate a fost realizată cu sprijinul sponsorilor – Danone, Ulker, Happy Tour, Restaurant Rosettya, Auchan, Corporate Printing, Sialco Trading, Go Print, ,,partenerului de joacă" ING Asigurari, partenerilor mass-media locali si invitaţilor speciali – HappyŞor, Brighi şi Laura Moisiu.

Bucuresti, 04.06.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *