free download 78 travel guides written by experts

iNES IPTV: Cresterea cu 78% a numarului de conexiuni la Internet in 2007

favorizează dezvoltarea pieţei de servicii Triple Play din România

Preferinţele românilor pentru serviciile personalizate şi interactive, precum şi ritmul spectaculos de creştere a numărului de utilizatori de Internet în 2007 impulsionează piaţa locală a serviciilor Triple Play

Reprezentanţii iNES IPTV consideră că piaţa de servicii Triple Play din România este încurajată de creşterea numărului de conexiuni la Internet, acestea atingând cifra de 4,5 milioane la sfârşitul lunii iunie 2007, potrivit datelor statistice preliminare oferite de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Conform rezultatelor statistice raportate la sfârşitul lunii iunie 2007, numărul de conexiuni la Internet a înregistrat o creştere cu 78,2% faţă de jumătatea anului 2006, rata de penetrare a acestora pe piaţa locală fiind de 21%. Aceste date, alături de orientarea preferinţelor românilor pentru interactivitate, personalizare şi comoditatea de a plăti un singur furnizor pentru mai multe servicii îi încurajează pe oficialii diviziei iNES IPTV să se aştepte la rezultate optimizate cu privire la numărul de solicitanţi ai serviciului IPTV, ca parte a pachetului Triple Play oferit de iNES.

„Evoluţia numărului de conexiuni la Internet înregistrată în iunie 2007 reprezintă un factor mai mult decât încurajator pentru evoluţia pieţei serviciilor Triple Play din România. Dorinţa de gestionare optimă a timpului personal de către consumatori şi includerea a trei servicii necesare, interactive, care oferă utilizatorilor posibilitatea de personalizare sunt factori care vor contribui cu siguranţă la dezvoltarea segmentului de servicii integrate la nivel local”, declară Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV Division.

Pachetul de servicii Triple Play de la iNES IPTV cuprinde televiziune prin IP (Internet Protocol), telefonie şi Internet. Folosind cel mai performant tip de conexiune, de tip FTTH (Fiber to the Home), serviciul IPTV pune la dispoziţia utilizatorilor peste 100 de canale TV digitale, cu opţiuni precum Timeshifting (re-vizionarea emisiunilor transmise cu până la 48 de ore în urmă), Ghid Interactiv de Programe (IPG), sunet Dolby Digital, Control Parental (stabilirea orelor de acces) şi conexiunea la Internet.

Potrivit unui studiu dat publicităţii de către Forester Research în 2006, 36% dintre europenii care nu optaseră încă pentru Triple Play se declarau interesaţi de acest pachet de servicii. Francezii   s-au arătat cei mai entuziaşti dintre europeni cu privire la serviciile Triple Play, 50% dintre persoanele intervievate şi 60% dintre cele care au conexiune High-Speed la Internet susţinând că sunt foarte interesate de pachetul de servicii Triple Play.

Bucuresti, 17.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *