free download 78 travel guides written by experts

INTUITEXT a castigat premiul mondial in eLearning

Românii au concurat cu echipe din 160 de ţări

INTUITEXT, divizia de software educaţional a Softwin, are plăcerea să anunţe faptul că produsul său “Geometrie: între joc şi nota zece” a fost premiat la secţiunea eLearning a World Summit Award 2007. Această recunoaştere vine după ce, în 2003, Softwin a fost prima companie din România câştigătoare la aceste veritabile Mondiale de IT, prin portalul e-guvernare.ro, alături de Microsoft România.

World Summit Awards este un program susţinut de Naţiunile Unite, prin programul World Summit on Information Society şi este cel mai important eveniment care premiază conţinutul digital şi educaţional la nivel mondial. Marele Juriu al WSA, reunit în Croaţia, format din experţi în multimedia, conţinut digital şi IT din 32 de ţări, a evaluat în total 650 de aplicaţii software de eLearning, realizate de echipe din 160 de ţări ale lumii. World Summit Award oferă premii la opt categorii diferite: eGovernment, eLearning, eEntertainment, eScience, eCulture, eHealth, eInclusion şi eBusiness.

Juriul WSA a selectat în fiecare categorie cele mai bune cinci produse la nivel mondial. Gala de premiere va avea loc pe 5 noiembrie, la Veneţia.

“Concursul are ca scop îmbunătăţirea modului în care piaţa receptează soluţiile e-Content, scoţând în evidenţă ideile ingenioase, stimulând crearea unei pieţe în care conţinutul digital este de o calitate din ce în ce mai bună”, a declarat Peter Bruck, preşedintele comitetului director WSA. “Pentru multe companii, acest premiu a fost o trambulină atât la nivel local, dar mai ales la nivel internaţional”, a explicat el.

Câştigătorii detaşaţi ai World Summit Awards 2007 sunt China, Mexic şi Rusia, companiile din aceste ţări câştigând premii în trei categorii. Ruşii cu luat premii la Ştiinţă, Divertisment şi proiecte sociale (e-Inclusion). China a avut succes la Divertisment, e-Business şi proiecte sociale, iar firmele din Mexic au luat premii la e-Government, Divertisment şi e-Business. Câte două premii au luat firme din Cuba, Danemarca, Germania, India, Irlanda, Italia, Kuweit, Noua Zeelandă, SUA şi Venezuela. România este şi ea pe lista câştigătorilor, prin INTUITEXT.

World Summit Awards identifică cel mai bun conţinut digital şi promovează cele mai importante realizări în acest domeniu. Oficialii colaborează cu Secretarul General ONU şi Global Alliance for ICT and Development, UNESCO şi UNIDO.

Bucuresti, 17.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *