metalshow

Indrazneste sa fii TU

Delia Muresan, Coach si trainer Schimbare Pozitiva

Imi plac mult povestile, pentru ca intreaga noastra viata este o poveste. Traim zi de zi o poveste plina de mesaje, plina de personaje pozitive, negative, plina de evenimente de toate felurile. Incepem viata noastra cu „a fost o data ca in povesti”, atunci cand ne-am nascut, cand de fapt a avut loc primul miracol din viata noastra. Suntem perceputi ca fiind unici, minunati, speciali. NIMENI NU MAI E CA NOI.

Insa nu pentru mult timp… dupa o vreme ni se cere sa ne schimbam, ni se cere sa „fim ca altii”, „mai cuminti”, „mai destepti”, „mai organizati” etc. Incepem sa auzim din partea parintilor, a profesorilor: „TU de ce nu poti fi ca CUTARE”. Atunci incepi sa crezi ca e ceva in neregula cu tine, incepi sa te indoiesti ca mai esti unic, incepi sa crezi ca nu mai esti iubit neconditionat, asa cum ai crezut initial. Sunt multe „programe” pe care le derulam fara sa fim constinti de ele.

Si incepe o viata in care incercam sa fim ca ceilalti, ne lasam usor influentati, ca doar nu stim ce este bine pentru noi, si alta alternativa credem ca nu avem pentru ca nu suntem ajutati sa aflam altceva. Nu ni se spune urmatoarea poveste:
„Munca unui invatator este ca aceea a unui gradinar care ingrijeste diferite plante. O planta iubeste lumina soarelui, alta, umbra racoroasa; uneia ii place malul unei ape curgatoare, alteia piscurile sterpe ale muntilor. Uneia ii merge bine pe solul nisipos, alteia in pamantul gras. Fiecare cere ingrijirea care i se potriveste cel mai bine; altfel rezultatul nu este multumitor." (Abdu’l-Baha)

Una din dilemele pe care le au clientii mei dupa ce incep sedintele de coaching este daca vor fi intelesi de cei dragi. Daca vor fi acceptati, daca vor mai fi iubiti pentru ca aleg sa aiba viata pe care si-o doresc, pentru ca aleg „pamantul” in care sa se dezvolte, pentru ca aleg „conditiile”, pentru ca doresc sa infloreasca. Ceea ce cred altii ca ni se potriveste nu corespunde cu ceea ce stim noi ca ni se potriveste. „Stim”, multi credem ca ne-am pierdut definitiv, ca nu stim ce ni se potriveste, ca nu mai e nici o sansa pentru noi. Stim, nu ne pierdem niciodata vocea interioara, care ne directioneaza, doar ca am lasat „zgomotul” exterior sa o „ingroape”, si desi a strigat ea o vreme, poate a ragusit. Dar e acolo si ai toate resursele necesare pentru a reusi. Important e sa CERI, va aparea invatatorul, vor aparea oamenii potriviti, care te vor incuraja sa fii TU.

Continua sa afli zi de zi cine esti, ce iti doresti si actioneaza, in felul acesta vei evolua frumos, asa cum esti TU, fiind fericit cu viata pe care o ai zi de zi.

Si astfel povestea vietii noastre continua, cu mesaje si evenimente de tot felul pe care insa stim sa le interpretam si care ne conduc acolo unde ne e locul, cu oamenii care ne sunt alaturi fara insa a ne impune sa ne schimbam de dragul lor si care ne iubesc neconditionat.

Nu uita doar TU stii ce iti doresti, asa ca indrazneste sa fii TU!

Delia Muresan: Sunt in primul rand un om iubitor de frumos si mai ales de frumosul din oameni. Sunt absolventa de psihologie, cu formare in psihoterapie pozitiva si NLP, pasiunea mea fiind insa coachingul, mai specific m-am axat pe career & life coaching. Sunt in permanenta cautare de noi descoperiri in mine si in ceilalti. Imi place sa ii ajut pe ceilalti sa se descopere, sa deschida usi ale sufletului unde stau nefolosite resursele de care au nevoie. In acest scop am infiintat proiectul Schimbare Pozitiva (www.schimbarepozitiva.ro) care vine in sprijinul oamenilor care se afla la o rascruce de drumuri. Raspunsul se afla in ei, in adancului sufletului insa nu isi dau seama de asta sau au pierdut „cheia" si atunci ajung la noi. Sunt pasionata de ceea ce fac si imi doresc sa ajut cat mai multe persoane sa deschida usile inchise din adancul sufletului lor, acolo e locul unde se afla toate raspunsurile de care au nevoie.

Pentru PRwave, Delia Muresan a mai scris:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *