free download 78 travel guides written by experts

Incepe redactarea/implementarea strategiilor de dezvoltare in turism

dar ne lipsesc expertii in strategii

~ Training online si stagiu practic pentru manageri & specialisti in turism ~

Au inceput sa se organizeze sau sa fie atribuite din ce in ce mai multe licitatii atat pentru redactarea, cat si pentru implementarea strategiilor de dezvoltare a turismului sau de promovare/dezvoltare rurala.
Totodata, este de presupus ca sperata relansare a turismului balnear (spa & wellness), a eco-turismului sau turismului rural, facute posibile prin programele cu finantare UE, va fi cu adevarat posibila in urmatorii 2-3 ani. Iesirea din sistem sau plecarea multor tineri absolventi a creeat insa un vid de expertiza care se cere curand umplut.

Tocmai in acest scop, in urma succesului Conferintei “O noua viziune pentru turismul romanesc” (CCIR, iulie 2008), organizata de EUROLINK-House of Europe cu participarea Presedintelui-Director General al Companiei Leader in dezvoltarea turismului in Franta – Détente Consultants, Dl Joseph TOMATIS, a fost lansata initiativa creerii unei Retele Nationale in favoarea Brandului de Tara si a Dezvoltarii Turistice a Romaniei, sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds”.

In cadrul dezbaterii, a reiesit o puternica nevoie de formare, motivare si fidelizare a personalului cu cat mai inalte competente si abilitati in urmatoarele domenii:

-traineri sau tineri profesionisti in branding si re-branding care sa contribuie la formarea sau refacerea brandurilor ca destinatie turistica ale Romaniei, regiunilor sau zonelor cu potential de dezvoltare turistica;

-specialisti in marketing/vanzari, asistenti, manageri de proiect si consultanti formati special pentru proiecte de extindere, dezvoltare/ promovare a turismului si serviciilor complementare destinate ospitalitatii;

-animatori si promotori de dezvoltare rurala si turistica, cu accent deosebit pe formarea coordonatorilor si membrilor GAL (grupurile de actiune locala ce vor implementa proiectele din cadrul axei LEADER a programului PNDR).

-experti din cadrul ADR (agentii de dezvoltare regionala), promotori locali/rurali, agenti de dezvoltare, specialisti in relatii publice/promovare in domeniul turistic.

Programul flexibil de studii on-line strans legat de stagiul practic combina trei componente principale de prezentare si actiune care vin in intampinarea cerintelor de expertiza impuse de standardele practicate in mod curent in Uniunea Europeana si destinate implementarii si in Romania:

I. Accesul la module tematice pentru formarea sau consolidarea competentelor impuse de utilizarea inter-disciplinara a cunostintelor necesare in domeniu

II. Realizarea de teme practice, aplicatii pe studii de caz date, prin folosirea metodelor comparative si participarea la exercitii de simulare pentru stimularea abilitatilor esentiale si de natura managerial-decizionala;

III. Participarea la sesiuni inter-active cu consultantii si trainerii implicati, combinata cu consiliere gratuita pentru demararea de proiecte concrete si promovarea proiectelor/ ofertei companiilor/ organizatiilor inscrise la curs pe siteurile EUROLINK-House of Europe.

Durata programului este de 3 luni calendaristice, incepand din data de 15 octombrie 2008. Intregul suport de curs este tradus in limba romana, iar pentru comunicarea cu coordonatorii programului pot fi folosite limbile engleza, franceza sau romana. Evaluarea insusirii competentelor si abilitatilor complexe vizitate de program va avea loc la sfarsitul perioadei de 3 luni, prin rezolvarea unei teme practice si interviu personalizat cu fiecare absolvent. Participarea se soldeaza cu urmatoarele beneficii:

1. indrumare ghidata de tip mentorship, oferita de specialistii/trainerii Détente Consultants si EUROLINK-House of Europe;

2. Certificat de Absolvire eliberat in co-tutela de catre Détente Consultants si EUROLINK-House of Europe;

3. Certificarea ca stagiu practic in cadrul companiei Détente Consultants pe perioada de participare la program, urmand ca acordarea calificativului sa fie determinata in functie de rezultatul evaluarii;

4. Scrisoare de Recomandare din partea companiei Détente Consultants, care sa ateste rezultatele evaluarii si competentele/abilitatile dobandite in cursul programului.

Inscrierea se face in limita celor 20 de locuri disponibile, conform principiului primul venit-primul servit, pana cel tarziu in data de 1 octombrie 2008. Inaugurarea cursurilor se va face in cadru public in luna octombrie. Informatii complete privind curricula generala a programului, conditiile de participare si inscriere pot fi consultate pe pagina //www.structuralfunds.ro/turism.html ar pentru clarificari suplimentare ne puteti scrie la adresa eurolink@b.astral.ro sau telefona la 021.2304997 si 021.2315288.

Bucuresti, 23.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *