free download 78 travel guides written by experts

Inca 9.000 de Mega Copaci plantati de Enel si MaiMultVerde in Parcul Natural Comana

În perioada 15-18 aprilie, 9.000 de puieţi de stejar au fost plantați în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, de peste 350 de voluntari ai Enel România, ai Enel Green Power și ai Asociației MaiMultVerde, în cadrul celei de-a patra etape a proiectului „Mega Copacul”.

„Mega Copacul” este un proiect demarat de Enel în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze câte un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi. Pachetul Energie Verde, disponibil doar pentru clienții de pe piața concurențială, oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită din surse regenerabile și de a sprijini reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă (certificarea SRAC de către IQNet) conferă clienților care optează pentru pachetul Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.

Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care dorește să acționeze responsabil față de comunitate, mediul înconjurător și față de generațiile viitoare. A fost deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicații.

„Clienții noștri au achiziționat cu 15% mai multă energie verde în 2014, comparativ cu anul precedent, dovedind astfel interesul lor în reducerea impactului afacerilor lor asupra mediului. Suntem fericiți că au răspuns cu entuziasm la inițiativa noastră, iar noi vom continua să dezvoltăm produse care nu doar reduc amprenta de carbon, dar oferă, de asemenea, soluții pentru eficientizarea consumului de energie, contribuind în acest fel la un viitor durabil", a declarat Michele Grassi, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes național situată în județul Giurgiu, aproape de București, și foarte frecventată de turiști. Cu o suprafață de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru specii variate de plante și păsări, fiind declarat Sit Ramsar. În trecut, specia predominantă în zonă era stejarul. În ultimele decenii, a ajuns să fie înlocuit de specii invazive sau mai puţin valoroase din punct de vedere ecologic (îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, absorbţia de CO2, emisia de O2). În aceste condiţii, planul Ocolului Silvic Comana şi al Administraţiei Parcului este de a reintroduce stejarul prin acţiuni de plantare controlate (anumite zone şi anumite specii ajutătoare) pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi pentru a ajuta la refacerea biodiversităţii care a dus la declararea acestei zone arie protejată de interes naţional şi internaţional.

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când voluntarii Enel și ai Asociației MaiMultVerde au plantat 700 de copaci, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea dată. Toate activitățile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana şi al Parcului Natural Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantați, în total, 22.000 de copaci în aceată zonă.

În acest an, și angajații Enel Green Power România s-au alăturat inițiativei Enel și a Asociației MaiMultVerde și au participat activ la plantare, ca voluntari pentru crearea unui mediu mai verde. Enel este foarte implicat în promovarea energiei verde și unei dezvoltări durabile printr-o gamă largă de activități, în timp ce energia din surse regenerabile reprezintă unul dintre principalii piloni ai strategiei companiei, la nivel de Grup. În România, Enel Green Power a finalizat un plan extins de investiții în dezvoltarea centralelor eoliene și fotovoltaice în regiunile Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, fiind unul dintre cei mai mari jucători în domeniul surselor regenerabile, cu 533 MW de capacitate instalată operațională la sfârșitul anului 2013, din care 498 MW în centrale eoliene și 35 MW în centrale fotovoltaice.

Enel este o companie energetică multinațională și un jucător integrat de top pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa și America latină. Grupul activează în 32 de țări de pe patru continente, generând electricitate din 95 GW de capacitate instalată netă și distribuind electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.400 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

Bucuresti, 20.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *