free download 78 travel guides written by experts

In martie promovam toleranta prin intermediul sporturilor urbane

Asociaţia D’Avent organizează în data de 24 martie evenimentul “Promovarea toleranţei prin intermediul sporturilor urbane”, alaturându-se Săptămânii Europene de Acţiune împotriva Rasismului.

Rasismul şi discriminarea sunt probleme recurente în societatea românească, unde îmbracă forme variate. De la rasism la inegalitate sau sexism. Prin implicarea comunităţii de Parkour şi Freerunning într-un workshop tematic în câteva zone centrale din Bucureşti, dorim să creştem nivelul de conştientizare al participanţilor, precum şi trecătorilor, despre discriminare şi efectele ei.

Sportul este recunoscut ca un liant pentru toate categoriile sociale. Mişcarea este cea mai utilă metodă pentru a aduce împreună categoriile cele mai susceptibile. Astfel, workshopul va atinge câteva zeci de tineri între 14 şi 30 de ani, precum şi trecătorii din zonele vizate.

Workshopul se va desfăşura în următoarele locuri:
● 12:30 – Parcul Izvor
● 14:30 – Academia Romana
● 16:30 – Centrul Vechi
● 17:30 – Unirii

Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană de Acţiune împotriva Rasismului, în care mii de oameni iau atitudine pentru promovarea toleranţei, a drepturilor egale şi a diversităţii la nivel European. Ziua de 21 martie a fost declarată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială, ca reacţie la moartea a 69 de protestatari împotriva apartheidului, ucişi în Africa de Sud în anul 1960.

Despre D’Avent

Asociaţia D’Avent crede în principiul egalităţii de şanse indiferent de apartenenţa etnică, religioasă, orientare sexuală, categorie socială, dizabilitate sau orice alt criteriu care poate leza drepturilor omului în condiţii de egalitate în societatea românească. Ne definim ca o organizaţie care luptă să asigure egalitatea de şanse membrilor comunităţii în vederea obţinerii competenţelor, încrederii şi oportunităţilor necesare pentru a contribui pe deplin, liber şi responsabil la dezvoltarea societăţii în care trăiesc.

Bucuresti, 21.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *