Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

I.Mag 2006

Festivalul balcanic al tinerilor creatori de imagine

Marti, 16 mai, la Casa Studentilor din Craiova, incepand cu ora 17:00, a avut loc Gala I’Mag.  Festivalul balcanic al tinerilor creatori de imagine. Intr-o atmosfera relaxata  participantii si-au prezentat lucrarile in fata juriului si a publicului. Lucrarile echipelor castigatoare le puteti vedea acceasand:  //www.imag2006.ro/ro/noutati.php?paramID=1  
I’Mag nu este “un alt festival de publicitate”, reprezinta un proiect de educare a pietei si a tinerilor, in domeniul comunicarii si al publicitatii. Este un proiect unic in regiunea Olteniei, prin tematica si amploare. Editia aceasta a deschis perspectiva internationalismului, prin invitarea a 15 tineri bulgari la proiect. I’Mag a inclus un program intensiv de pregatire pentru cei 50 de participanti romani si bulgari: traininguri, ateliere de creatie, evenimente inedite ca “pauza de publicitate” (realizata in colaborare cu RoSpotLine) si seri cu specific romanesc si bulgaresc.

Trainingurile au fost sustinute de specialisti din mediul local si de la agentii de prestigiu, printre care: Leo Burnett, Vitrina Advertising, Violet Advertising, Babel Communications, RoSpotLine, Brands&Bears, 4 ACE pr&publicity. Workshop-urile (10 aprilie-8 mai): participantii au avut ocazia sa puna in practică tot ceea ce au invatat pe parcursul intregii perioade de training-uri şi să experimenteze instrumentele de lucru folosite in crearea unei campanii integrate de imagine. Temele de lucru au avut ca punct central ideea cooperãrii interculturale, transfrontaliere si a valorilor desprinse din învãtarea de acest fel. Echipele mixte de creatie romano-bulgare au vizitat  in turul de creatie (1-8 mai) cele mai frumoase orase din regiunea transfrontaliera: Vidin, Belogradchik, Veliko Tarnovo, Constanta, Rousse, Giurgiu etc.Astfel, tinerii au avut ocazia de a descoperi diferente culturale si mentalitati, traditii si obiceiuri comune. De asemenea, ne-am dorit să deschidem mediul de afaceri craiovean la ideea de publicitate şi promovare a afacerii, prin organizarea in paralel cu training-urile pentru tineri, a unui Seminar de pregatire cu aceeasi tematica, pentru reprezentantii mediul local de afaceri (”Seminarul pentru performanţă”, 6-9 aprilie, la Casa Universitarilor si Muzeul Olteniei).

Organizatori: Asociatia pentru Integrare Europeana Quiz, Future for the children AGI, Vidin – Bulgaria; Centrul pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Dolj. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Phare, Cross Border Cooperation, Fondul Comun al Proiectelor Mici Romania-Bulgaria. De asemenea, institutii importante si-au adus sprijinul pentru buna desfasurare a acestui proiect: Muzeul Olteniei, Casa de Cultură a Studenţilor şi VIP(Voluntari pentru Idei si Proiecte).

Bucuresti, 22.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *