free download 78 travel guides written by experts

Honda Insight primeste punctaj maxim la testele Euro NCAP

Noua Honda Insight a fost desemnata ca fiind una dintre cele mai sigure masini europene, stabilind un nou standard pentru vehiculele hibride, conform noilor teste independente ale Euro NCAP.
 
Schema de punctare Euro NCAP pune accent pe rezultatele generale obtinute in materie de siguranta, care ofera consumatorilor un singur scor, usor de inteles. Sistemul masoara protectia ocupantilor in zona frontala, laterala, a stalpilor si la impactul din spate, protectia copiilor, a pietonilor si disponibilitatea tehnologiilor de asistenta la condus. Honda Insight a primit maximul de 5 stele.

Noua schema de punctaj, introdusa in Februarie 2009, foloseste o medie ponderata, combinand multiple aspecte ale performantei in ceea ce priveste siguranta: rezultate  pentru siguranta adultilor (50%), siguranta copiilor (20%) si siguranta pietonilor (20%), punctate fiind si sistemele de asistare gandite pentru sporirea sigurantei (10%). Pentru a fi eligibile pentru testare, modelele 2009 comercializate in EU27 trebuie sa fie echipate in proportie de 85% cu aceste sisteme (VSA in cazul Honda)

Insight este ultimul din seria de modele Honda care au primit calificativ maxim. De la introducerea noii scheme de punctaj, Euro NCAP a testat 3 alte modele Honda: Civic, Accord si Jazz, toate primind maximul de 5 stele.
 
Acest nou rezultat demonstreaza preocuparea Honda pentru dezoltarea sistemelor de siguranta si este o recompensa pentru lunga serie de teste efectuate intern de companie. Pe platforma special creata la uzina din Tochigi se testeaza in permanenta rezultatele la impactul intre modele de diferite marimi si greutati si se dezvolta solutii pentru reducerea posibilelor vatamari ale pasagerilor, dar si ale pietonilor.

Honda Insight – Siguranta

VSA (Vehicle Stability Assist)

Controlul stabilitatii si tractiunii (VSA) este creat pentru asistarea soferului in timpul curbelor, accelerarii si al manevrelor bruste, prin aplicarea unei forte de franare pe orice roata este necesar, precum si prin ajustarea cuplului motor la valori optime.

Sistemul de franare

Discurile fata ventilate de 14" si cele spate asigura stabilitatea pe sosea, lucru completat de sistemele ABS (Anti-lock Braking System), EBD (Electronic Brake-force Distribution) si BA (Brake Assist).

ACE (Advanced Compatibility Engineering)

Dezvoltat pe platforma de testare de la Tochigi, Sistemul de Compatibilitate Avansata  (ACE™) este deja unul dintre cele mai apreciate puncte forte ale Honda in materie de siguranta.

                                                                  
Structura sasiului de tip ACE™ are un design unic, ce mareste protectia pasagerilor si compatibilitatea in cazul coliziunilor frontale. Structura ACE foloseste o retea de elemente structurale conectate, pentru distribuirea energiei de impact cat mai uniform, pe toata zona frontala a vehiculului. Managementul avansat al energiei de impact ajuta la reducerea fortelor transferate catre cabina pasagerilor si poate ajuta si la dispersarea fortelor transmise altor vehicule implicate in accident.
Protectia pietonilor

Noul Insight inglobeaza de asemenea o multitudine de dotari devoltate pentru protectia pietonilor care, conform studiilor, pot mari foarte mult sansele de supravietuire ale acestora in cazul in care sunt loviti de vehicule in miscare. Printre dotari se numara pivotii stergatoarelor de ploaie proiectati sa se rupa la impact, sisteme de prindere pt aripi si capota ce absorb energia, precum si spatiu suplimentar sub capota ce permite o deformare mai ampla in zona.

Airbaguri si centuri de siguranta

Pentru toate echiparile, airbagurile frontale si laterale dotate cu SRS (Supplemental Restraint System) sunt insotite de airbaguri cortina, pentru o protectie completa a pasagerilor. Pe toate scaunele sunt instalate centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte prevazute cu ELR (Emergency Locking Retractor), iar centurile din fata sunt dotate cu sisteme de pretensionare in 2 faze. In plus, punctele de prindere de tip ISOFIX din spate asigura o montare sigura si corecta a scaunelor pentru copii.

Tetiere active

Honda Insight este echipata cu tetiere active (scaunele fata), care reduc probabilitatea vatamarii zonei cervicale la impactul din spate.  In momentul in care, la un astfel de eveniment, pasagerul este impins in spatarul scaunului, o lamela rigida aflata in scaun apasa tetiera, impingand-o in fata pentru a sustine mai bine capul si gatul.

Bucuresti, 26.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *