free download 78 travel guides written by experts

Volumul “Cinema” de Angelo Mitchievici, in librarii

un batrin singur care-si gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfirsit filmele lui James Dean • doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti • o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu • o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc si apucaturi de filosof

Un nou titlu din colectia „Ego. Proza” de la Polirom, Cinema de Angelo Mitchievici, se va afla in curind in librarii. Coautor al volumelor O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (Polirom, 2004) si Explorari in comunismul romanesc (Polirom, vol. I, 2004; vol. II, 2005; vol. III, 2008), Angelo Mitchievici revine cu un volum de proza scurta.
 
Povestirile din Cinema sint stranii, facute din materia din care se tes visele sau mai degraba filmele vechi, cu acea atmosfera nostalgica si cetoasa. Personajele lui evolueaza intr-un climat ce aminteste in acelasi timp de Scott Fitzgerald si de Bucurestii vechi, in niste secvente niciodata incheiate sau conturate definitiv, oscilind intre realitate si amintire sau lumea de celuloid la care fac referire, de altfel, cu obstinatie. O proza estetica si estetizanta, un rafinament al frazei care confirma prezenta unui scriitor talentat.

Angelo Mitchievici este lector doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” din Constanta. Domeniile sale de interes sint antropologia culturala, hermeneutica literara, teoria literaturii.

A mai publicat volumele In cautarea comunismului pierdut (coautor, Paralela 45, 2001) si Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente (Institutul Cultural Roman, 2007).

Bucuresti, 26.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *