free download 78 travel guides written by experts

Hiroshima

HiroshimaJohn Hersey
Meteor Press Publishing

S-au implinit 70 de ani de la bombardamentele de la Hiroshima. Se estimeaza ca au murit peste 140.000 de persoane in urma folosirii bombelor atomice – pe loc sau in timp, din cauza expunerii la radiatii. Au existat insa si persoane care ar fi trebuit sa se afle la locul exploziei, dar care, datorita unor decizii de ultim moment, s-au salvat. Cum s-au vazut insa evenimentele de la Hiroshima prin ochii acestora – oameni din diverse medii si de varste diferite – aflam din cartea „Hiroshima” a lui John Hersey.

Autorul a identificat sase supravietuitori ai bombei atomice din 1945 si prezinta in carte povestea lor –  evenimentele de atunci dar si modul in care le-a fost influentata viata. Veti intalni diverse emotii si sentimente – furie, teroare, recunostinta, curaj.

Afland mai multe despre ororile folosirii bombelor atomice, cunoscand istoria si afland impactul acelor atacuri direct de la persoane care s-au aflat acolo, oricine poate intelege de ce este de dorit ca asemenea atacuri sa nu mai aiba loc.

„Hiroshima” este un volum deopotriva emotionant si cutremurator, o carte ca o lectie de viata si, mai ales, de istorie, o lectura pentru oricine si o marturie pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *