Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Hipnoza” de Judith Pintar, Steven Jay Lynn

In colectia Psihologia pentru toti a aparut un nou titlu: Hipnoza, scris de psihologii americani Judith Pintar si Steven Jay Lynn.

HIPNOZA

Autor: Judith Pintar, Steven Jay Lynn
Traducere din engleza de Anacaona Mindrila-Sonetto
Nr. de pagini: 280
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: //edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

De-a lungul istoriei, hipnoza a constituit mai mult decat un instrument medical si psihoterapeutic, fiind exploatata in diverse practici spirituale, precum si in spectacole de magie si divertisment. Credintele populare s-au intretesut cu teoriile medicale si cu experimentele de laborator, asa cum demonstreaza aceasta sintetica istorie a hipnozei. Cronologia ultimelor trei secole de mesmerism, hipnoza si sugestie "placebo" este completata de trecerea in revista a disputelor stiintifice legate de natura starii de transa si a prejudecatilor frecvente referitoare, de exemplu, la amnezia posthipnotica sau la posibilitatea crearii de personalitati multiple. Spre finalul cartii, autorii rezuma cele mai noi abordari stiintifice ale hipnozei si aplicatiilor lor medicale si psihologice.

"Fascinatia exercitata de hipnoza, diversele mutatii intervenite de-a lungul vremii in aplicarea si teoretizarea ei, precum si importanta influentei sale sociale si stiintifice sunt surprinse in aceasta carte accesibila si captivanta. Curiozitatea starnita de hipnoza si pasiunea celor ce incearca s-o inteleaga reprezinta notele definitorii ale acestui scurt istoric." – Kevin M. McConkey, profesor la Universitatea din Newcastle, Australia

"Abia in anii 1980 s-au efectuat studii riguroase ce au evaluat folosirea hipnozei in tratarea afectiunilor medicale si au inceput sa aduca dovezi in favoarea meritelor interventiilor hipnotice. Spre sfarsitul secolului XX exista deja un corpus substantial de dovezi empirice in sprijinul utilizarii hipnozei in numeroase scopuri medicale, de la gestionarea durerii pana la stomatologie. Hipnoza poate fi privita ca un adjuvant promitator in tratamentul obezitatii, in renuntarea la fumat, in tratarea tulburarilor de alimentatie, a anxietatii si, de asemenea, a afectiunilor posttraumatice."

Judith Pintar, de la Universitatea din Illinois, este specializata in istoria sociala a bolilor mentale.

Steven Jay Lynn, expert in psihologie clinica si hipnoza la Universitatea Binghamton (New York), este coautorul cartii 50 de mari mituri ale psihologiei populare, tradusa la Editura Trei.

Bucuresti, 28.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *